Hornbach blijft open volgens de gebruikelijke openingstijden, maar gaat zondag wel eenmalig dicht om orde op zaken te stellen.

Hornbach presenteert vandaag mooie omzetcijfers over 2019-2020, maar stelt die bewust in de schaduw van de huidige Corona-crisis.

Directeur Evert de Goede: “De cijfers zijn natuurlijk goed, maar staan momenteel met de coronacrisis natuurlijk in een ander daglicht.. Het zijn nu moeilijke tijden vanwege de situatie rondom COVID-19. We zetten deze dagen alles op alles om onze klanten op een veilige manier te kunnen blijven bedienen en daarbij het welzijn van onze medewerkers te waarborgen. Hiervoor treffen we strikte maatregelen. Zo plaatsen we schermen bij de kassa’s en reguleren wij het aantal bezoekers in de vestigingen. Per saldo betekent dit dat er een beperkt aantal bezoekers in de vestiging wordt toegelaten. Zondag aanstaande sluiten we eenmalig de vestigingen om onze medewerkers rust te geven en de vestigingen verder op orde te brengen.”

In Duitsland mogen bouwmarkten bij uitzondering op zondag open. Alle Duitse bouwmarktketens legden die mogelijkheid naast zich neer. Alleen Hornbach wilde open, om de bezoekersstromen te verdelen over meerdere dagen, aldus de Duitse vakpers. Vandaag besloot de organisatie toch de 96 Duitse winkels zondag dicht te houden (bron www.diyonline.de).