Hornbach sorteert voor op avond-openingen voor consumenten en geeft eerst de professionele bouwers avond-toegang tot de winkel. De Duitse bouwmarktketen opent op werkdagen ook een aparte ingang voor die Profi-card-houders.

“De getroffen veiligheidsmaatregelen vanwege de huidige situatie verlopen soepel. Zowel medewerkers als consumenten zijn eraan gewend”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “We zetten nu een nieuwe stap en verruimen als eerste bouwmarkt de toegang voor bouwprofessionals. Vanaf woensdag 13 mei beschikken zij van maandag tot en met vrijdag over een eigen ingang. Ook kunnen ze ‘s avonds van 18.30 tot 21.00 uur inkopen doen. Met deze verruiming, die exclusief voor ProfiCard-houders geldt, kunnen we de bezoekersstroom nog beter spreiden. Daarmee minimaliseren we de wachttijden voor iedereen en vergroten we de veiligheid voor medewerkers en consumenten.” Hornbach monitort continue de maatregelen en optimaliseert daar waar mogelijk. De bouwmarkt gaat nu als eerste open in de avonduren voor professionals. Hiermee wordt voorgesorteerd om de openingstijden ook voor Nederlandse doe-het-zelvers te verruimen.

Stevig profiel bij professionele bouwers

Deze verruiming van de opening voor professionele klanten is de volgende stap van Hornbach in de richting van de vaklieden in de bouw. De keten profileert zich zo sterk in dat segment dat 25% van de bouwgroothandels Hornbach als grotere bedreiging voor hun business zien dan e-commerce. Logisch, gezien de 25% a 30% die Hornbach van zijn omzet bij de bouwprofessional realiseert.