Hornbach heeft nu 15 winkels in Nederland maar expandeert vrolijk door. Deze week gaat een Drive-in open bij de winkel in Nieuwegein en in het najaar van 2021 gaat de winkel in Apeldoorn open.

Daarna staan nog nieuwe vestigingen in Nijmegen, Almelo, Enschede en Rotterdam Charlois op de rol. Directeur Evert de Goede zei eerder in 2020 al dat Hornbach niet expandeert om de expansie. “We groeien niet in aantal vestigingen om te groeien. We doen het alleen als we echt goede locaties kunnen krijgen. We hebben er maar 14 en straks 15. Als daar één of twee slechte tussen zitten, kun je het resultaat van een hele regio verbrassen, hè?” 

Nieuw e-commerce-magazijn

Ook staat er een nieuw e-commerce-magazijn in Eindhoven op stapel. In de toelichting op Hornbachs glanzende cijfers over het eerste kwartaal zei Evert de Goede al dat het aantal online bestellingen aanzienlijk gestegen was. Dat maakt de behoefte aan een DC voor e-commerce stond sowieso al op de planning: “We willen voor onze klanten naar één bezorging voor het complete project en voor onze vestigingen de impact van die logistiek verlagen. Je kunt je voorstellen wat het betekent als ‘goederenontvangst’ de vakken vult, terwijl ‘online’ dezelfde producten er meteen weer uithaalt.” Voor de toekomst van online-omzet in dhz denkt De Goede aan 20 tot 25%. “Wij gaan in ieder geval meer doen”, lacht hij. “Want daar zitten we al op”, zei hij in februari van dit jaar.