Het TV-programma Tegenlicht besteedde aandacht aan de enorme retourstromen in e-commerce. Het bedrijf 2ekansje pakt een positie in die wereld en is een initiatief van drie DHZ-branchegenoten.

Misschien heb je 2dekansje.com wel gezien in de TV-uitzending van VPRO's Tegenlicht over de enorme stroom aan retourgoederen?

Het bedrijf 2dekansje weet slim in te spelen op die giga-stromen van retourgoederen die door de extra handling eigenlijk te kostbaar worden om terug in het primaire proeces van de webshop of e-tailer te keren. Het platform 2dekansje koopt zulke partijen op en verkoopt veel van die artikelen op de eigen website.

Wist je dat 2dekansje een initiatief is van drie ex-Praxis mensen?

MIX schreef al eerder over het vertrek van Enri Meijers en zijn twee collega's bij Praxis.

Business in internet-retouren

De 2dekansje-website meldt: "Enri Meijers, Achraf Aoulad Abdelaziz en Hugo le Conge Kleyn richtten in 2018 2dekansje.com op met als missie de internetretourenmarkt te innoveren en te verbeteren. Na jaren lang gewerkt te hebben binnen de ecommerce voor grote retailers liepen ze altijd tegen hetzelfde (duurzame en financiële) probleem aan: Retouren. Dit is de meeste kostbare en milieuonvriendelijke proces met alleen maar verliezers. Dit terwijl de producten gewoon kwalitatief goed zijn. Dat kan beter en slimmer dachten ze! Er moet een algemeen kanaal zijn waar je geen tweedehandsproducten kunt kopen, geen nieuwe producten, maar tweedekans-producten. Zonder budget en zonder team begonnen ze retouren te verkopen voor klanten vanuit hun kantoorpand dat totaal niet geschikt is voor internetretourverwerking. Inmiddels is 2dekansje.com uitgegroeid tot een power-team van developers, marketeers, inkopers, en specialisten, die zich bezighouden met het meest duurzame platform voor retouren van Europa met een kantoor én magazijn."

Ook andere webshops

Het DHZ-trio achter 2dekansje.com is ook actief met andere webshops: