De Karwei in Rosmalen zint op een verhuizing naar een andere locatie binnen de gemeente 's-Hertogenbosch.

Dat meldt het Brabants Dagblad. De Karwei in Rosmalen komt oorspronkelijk uit de Aa-wijk en is al een aantal jaren gevestigd aan de Grote Elst. De aanlooproute daarnaartoe vanuit een groot deel van Rosmalen is sindsdien echter afgesneden vanwege de omlegging van de Zuid-Willemsvaart. Klussers die vanuit Rosmalen omrijden, komen nu eerst langs de Gamma in De Groote Wielen en de Praxis op de Herven. Dat zijn allebei grote winkels.

Met de mogelijke komst van een Bauhaus naar Rosmalen/Den Bosch, bij de Gamma – en de Intratuin – in de Groote Wielen, zal de aanloop naar de Karwei aan de Grote Elst waarschijnlijk niet groter worden. Vandaar dat een relocatie naar de Kloosterstraat aan de Zuidelijke kant van Rosmalen een mooi alternatief zou zijn.

De betreffende Karwei is er een van Bourrelier Groep. Of Bauhaus in Rosmalen komt, wilde directeur Herwin Oost niet zeggen in een interview dat binnenkort in MIX volgt. Wel wilde hij kwijt dat Bauhaus in Nederland zestien of zeventien locaties of gebieden op de roadmap heeft die ontwikkelbaar zijn als locatie voor een Bauhaus. In Den Hoorn is Bauhaus nu volop aan het bouwen om begin 2021 open te gaan. Amersfoort en Haarlemmermeer staan ook officieel op de Bauhaus-rol.