"Stoplicht op rood, stoplicht op groen. In Almelo is altijd wel iets te doen..." Aldus Herman Finkers. Binnenkort kunnen de klushanden in Twente in ieder geval uit de mouwen. 

De komst van een Hornbach is in ieder geval een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad van Almelo heeft namelijk het bestemmingsplan voor het Rhijnbeek-terrein, op de kruising van de Nijreessingel en de Henriëtte Roland Holstlaan vastgesteld. Hornbach Almelo wordt de negentiende vestiging van de projectbouwmarkt in Nederland en de derde in de provincie Overijssel.

Almelo, tweede in Overijssel

“We kijken al jaren uit naar deze vestiging in Almelo. Het is fijn dat we nu weer een stap vooruit zetten en dat de gemeenteraad dit bestemmingsplan heeft vastgesteld”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Eerdere bezwaren zijn weggenomen door aanpassingen in het plan, onder meer op het gebied van geluidsreductie. Ik vertrouw erop dat we nu de bouw echt kunnen gaan voorbereiden en klussend Almelo en omstreken niet lang meer op ons hoeft te wachten.” Ruim twee jaar geleden gingen de deuren van de eerste Overijsselse vestiging open in Zwolle.

Afgelopen januari kreeg Hornbach ook groen licht voor de bouw in Enschede, onlangs kwam Hornbach Nijmegen een stap dichterbij en ondertussen wordt er druk gebouwd aan Hornbach Apeldoorn en ook Hornbach Rotterdam staat nog op de planning.