Veel professionals die aan Festool denken, denken aan kwaliteit en innovatie. En uiteraard aan de Systainers, die staan centraal in het werken in het systeem van Festool. Medio mei introduceert Festool een oplossing voor iedere vakman die afhankelijk is van stroom op een bouwplaats of werklocatie.

Op een bouwplaats is het vaak zoeken naar een stroompunt dat vrij is. Of door gebrek aan stroomvoorzieningen zijn er werkonderbrekingen of andere onaangename verrassingen. Met het nieuwe Festool SYS-PowerStation beschikken professionals altijd over stroom als ze onderweg zijn. Het compacte en mobiele station slaat namelijk 1.500 Wattuur aan energie op. Afhankelijkheid van een bouwstroomverdeler of het gebruik van een vervelende generator is hiermee verleden tijd. Deze veroorzaakt vaak overlast, zoals herrie en stinkende uitlaatgassen.

Het Festool SYS-PowerStation is een nieuwe, wereldwijd unieke technologie die deze hoge energiecapaciteit in dit compacte formaat mogelijk maakt. Professionals in de bouw kunnen hiermee volledig onafhankelijk werken met elektrische apparatuur. Ook accu-machines kunnen ermee opgeladen worden. Een stopcontact is namelijk altijd bij de hand.

Het SYS-PowerStation van Festool levert 1.500 Wattuur aan energie in Systainer-formaat en kan overal mee naartoe worden genomen. De draagbare stroomvoorziening biedt met permanent 3.680 Watt en kortstondig tot 11.000 Watt genoeg vermogen voor alle netgebonden machines, zelfs voor stofzuigers, grote zagen en boorhamers of een combinatie van een stofzuiger met machine. Het drijft deze aan zonder vermogensverliezen, net als een normaal 230-volt-stopcontact.

Anytime, anywhere

Op iedere plek en tijdstip en met welke machine een professional maar wil. Daarmee kan een mobiel werkstation gemaakt worden van een kabelgebonden machine en een stofzuiger. Naast de machines van Festool kunnen ook andere merken aangesloten worden. Bij de meeste toepassingen is er voldoende stroom voorhanden voor een hele werkdag.

Naast de hoge prestaties, een lange gebruiksduur- en korte laadtijden heeft Festool ook veel aandacht besteed aan een uitstekende stroomkwaliteit. Daarmee kan ook kwetsbare apparatuur, zoals smartphones, tablets, computers of tv’s probleemloos worden gebruikt. De verwachting is dat de eerste SYS-Power­Stations in mei van dit jaar uitgeleverd gaan worden.

Vele voordelen in één Systainer

Onafhankelijk werken is voor heel veel vakgebieden een echte uitkomst. Het Festool SYS-PowerStation maakt in één klap een hele werkbus draadloos, ook bij werkzaamheden waar geen accu-gereedschap nodig is. Dit voorkomt frustratie en biedt tegelijkertijd zekerheid voor bijvoorbeeld (vastgoed)onderhoudsbedrijven, waar vaak een strakke planning vereist is. Door niet afhankelijk te zijn van stroom biedt het gebruiken van het SYS-Powerstation mogelijkheden om werkzaamheden met nog meer zekerheid in te kunnen plannen. 

Festool SYS-PowerStation

  • Werkt zonder geluid en uitlaatgassen
  • Compatibel met het Systainer-systeem van Festool
  • Integratie voor in de Bott-bedrijfswageninrichting
  • Ook te gebruiken voor andere merken
  • Gewicht: slechts 16 kg
  • Met capaciteitsindicatie

Missie van Festool

Festool helpt gepassioneerde vaklieden hun ambitieuze doelen zo efficiënt, effectief en succesvol mogelijk te behalen! Wij willen professionals trots maken op hun geleverde werk. Werken met het gereedschap van Festool garandeert nauwkeurige en perfecte resultaten en veilige en stofvrije werkomstandigheden met een vaste lage cost of ownership. Voor Festool staat gezondheid en veiligheid voorop bij het ontwikkelen van nieuwe machines.

Festool, Waddinxveen, +31 (0) 182 62 19 40, www.festool.nl/powerstation, info-nl@festool.com