Met de introductie van PrimaCover Standard FR begint Primaverde het jaar 2021 goed. Het zelfklevende vlamvertragende afdekvlies is vanaf februari verkrijgbaar. “Een vlies dat voldoet aan de strenge normen. Net als PrimaCover Hardfloorsaver, het tweede nieuw afdekvlies dat we dit jaar op de markt brengen. Twee mooie toevoegingen aan ons totaalconcept afdek- en beschermingsmaterialen”, zegt Gertjan van Iersel, sales director van Primaverde.

De nieuwe afdekvliezen laten niet alleen zien dat Primaverde continu investeert in innovatie en uitbreiding van het assortiment, maar ze tonen bovendien aan dat het bedrijf ‘corona­-jaar’ 2020 goed is doorgekomen. Van Iersel: “Ik kan alleen maar trots zijn op ons hele team als ik zie hoe we ons hebben aangepast aan de nieuw ontstane situatie. Iedereen heeft zijn of haar eigen rol gepakt en samen met onze klanten gekeken naar wat nog wel mogelijk was, in plaats van wat niet meer mogelijk was. Daar ben ik echt trots op.”

Blik op de toekomst

Hoewel het op veel vlakken aanpassen was voor Primaverde, lieten de medewerkers van research & development zich niet leiden door corona. “Zij hebben de blik op de toekomst gehouden, zoals ze altijd doen. Mede dankzij hun inzet brengen we dit jaar twee nieuwe vliezen op de markt. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij”, aldus Van Iersel.

Die doorontwikkeling is van groot belang voor Primaverde. “Wij bieden een totaalconcept voor het afdekken en beschermen van vloeren en trappen tijdens bouw, verbouw, onderhoud en renovatie. Om ervoor te zorgen dat wij steeds kunnen leveren wat de klant wil, moeten wij ons assortiment blijven uitbreiden met hoogwaardige producten.”

Vlamvertragend

De ontwikkeling van PrimaCover Standard FR is daar volgens Van Iersel een goed voorbeeld van. “FR staat voor flame retardant. Het vlamvertragend zelfklevend afdekvlies is ideaal voor bouw- en onderhoudswerkzaamheden op locatie waar een vlamvertragende bescherming vereist of gewenst is, zoals openbare gebouwen, hotels, medische instellingen en in maritieme omgevingen. Het afdekvlies is vlamvertragend volgens de Eurobrandklasse EN13501 Bfl s-1. Door bij ieder product innovatie en kwaliteit hand in hand te laten gaan, garanderen wij de eindgebruiker de zekerheid die hij zoekt.”

BGBau-certificering

PrimaCover Hardfloorsaver biedt een dubbele bescherming. De zelfklevende folie-onderlaag voorkomt dat water en verf kunnen doordringen tot de onderlaag. Dankzij de (schok)absorberende toplaag biedt dit afdekvlies bescherming tegen mechanische beschadigingen en vervuiling. PrimaCover Hardfloorsaver is in Duitsland gecertificeerd volgens de strenge normen van BGBau.

Online kennispartner

Primaverde introduceert de noviteiten in een nog steeds bijzondere tijd. “Onze accountmanagers kunnen geen bezoek brengen aan de bouwmaterialengroothandels, maar we hebben het afgelopen jaar al veel goede ervaring opgedaan met online overleggen, trainingen en afspraken via videobellen. In combinatie met het versturen van samples en monsters gevolgd door een online-training kunnen we onze rol als kennispartner goed blijven waarmaken. Dat gaan we zeker ook doen met deze nieuwe producten.”

Overigens blijft die digitale samenwerking niet beperkt tot de groothandel alleen. Van Iersel: “Samen kunnen we ook richting de eindklant optrekken. Vanwege corona zijn de duo-bezoeken aan die eindklant niet mogelijk, maar we hebben inmiddels al wel gezamenlijk online toolboxen gegeven aan mensen op de bouwplaats. Hoe vooruitstrevend is dat!” 

Kracht van partnership

Als de coronacrisis iets heeft bewezen, dan is dat volgens Gertjan van Iersel de kracht van het partnership. “Door samen te kijken naar wat wel kan en dat mogelijk te maken door flexibel en dynamisch samen te werken. Dat betekent dat je samen bereid moet zijn om aan te passen en de samenwerking anders in te richten. Maar als je dat doet, kun je samen verder in de nieuwe marktsituatie. Wij hebben gezien dat wij samen met onze partners die slag goed hebben kunnen maken. Iets waar we samen trots op mogen zijn.”

Primaverde, Waalwijk, +31 (0)416 820 248, info@primaverde.nl, www.primaverde.nl