Bauhaus Den Hoorn is nummer vier in Nederland. De derde qua oppervlakte, maar de nummer één qua potentie.

"Beter dan de andere winkels", zegt Herwin Oost als we hem vragen naar de omzet die de winkel in Den Hoorn moet gaan draaien.

De winkel staat er spic en span bij, het team staat enthousiast te trappelen, maar de gangbare grootse opening is helaas niet mogelijk. "Mist", zegt Bauhaus internationaal expansiemanager Johannes Harter op zijn Duits. Hij had nu en dan drie kwart van de winkel is heel Europa dicht en geeft toe dat het geld dan aan alle kanten uit de zakken loopt.

Bauhaus eindelijk in 'Holland'

Maar, het is duidelijk. Over Bauhaus Den Hoorn zijn ze vol vertrouwen. Het marktgebied van deze nieuwe Bauhaus is heel anders dan de gebieden die Bauhaus in Groningen, Hengelo en Venlo bedient. Veel dichter bevolkt, meer potentieel. "Bauhaus is nu eindelijk in 'Holland'", zeggen ze volgens Oost op het internationale hoofdkwartier van Bauhaus. Dat Holland mogen we dan dubbelzinnig opvatten. Als in de provincie Zuid-Holland, maar ook als in: op een buitengewone hot-spot in Nederland.

Internationaal expansiemanager Johannes Harter over Bauhaus' plannen: "Voll gass!"

Echte hotspot

Niet dat ze min doen over Groningen, Hengelo en Venlo, integendeel. Maar de regio Den Haag, Delft Rotterdam waar de nieuwe Bauhaus staat, is duiudelijk andere koek. Bauhaus' internationaal expansiemanager Johannes Harter zegt: "Als je kijkt naar de toekomst, doe je er goed aan om de échte hotspots te kiezen. En ik denk dat wij die in ons vastgoed-portfolio hebben." De B- en C-locaties voor fysieke vestigingen kunnen op termijn wel eens moeilijk worden, volgens Harter.

Voll gass!

Gevraagd naar verdere expansieplannen, zeggen Oost en Harter als voorheen dat Bauhaus een lijstje heeft van 16 Nederlandse locaties die potentie hebben voor een Bauhaus. Niet dat het zeker allemaal Bauhaus-vestigingen worden, want over de juridische perikelen bij het vestigen van een nieuwe winkel, kunnen ze een boek schrijven bij Bauhaus. Maar wat Harter betreft gaat de expansie in Nederland gewoon door: "Voll gass!" Haarlemmermeer en Amersfoort zijn daadwerkelijk in bewerking. een derde binnenkort ook maar daar laten de heren nog niets concreets over los.

In MIX 2021-2 lees je een interview met Bauhaus-directeur Herwin Oost over Bauhaus Den Hoorn.