Bauhaus is al vijf jaar in Nederland. En toch is de keten met drie vestigingen en een click&collect-webshop nog maar net begonnen, als je het directeur Herwin Oost vraagt.

Op 4 september is het 5 jaar geleden dat Bauhaus het Nederlandse retaillandschap betrad met de eerste vestiging van de bouwmarkt, in Groningen. Hengelo en Venlo volgden Met 3 vestigingen en de webshop voor reserveren & afhalen als basis zijn de ambities groot.

Gestaag naar landelijke dekking

“Dat we met Bauhaus een succesvolle formule hebben, staat vast. Maar het avontuur begint pas net”, aldus Herwin Oost, algemeen directeur Bauhaus Nederland. Hij kijkt vooruit: “Met ons nieuwste bouwcentrum in Den Hoorn kunnen we onze succesvolle Bauhaus-formule voor het eerst naar de Randstad brengen. En dan gestaag toe naar landelijke dekking.”

Hoe ze bij Bauhaus denken over expansie in Nederland lees je hier ("Nederland nog lang niet vol") en hier ("op naar de zestien")

Nieuwe webshop gaat (ook) thuisbezorgen

Ook online worden er flinke stappen gezet, geeft Oost aan. “Momenteel werkt een team achter de schermen hard aan de lancering van onze full-commerce webshop, met thuisbezorging.”

Op zich wekte het al verbazing dat de webshop van Bauhaus tot op heden alleen aan click & collect deed, aangezien de keten met drie vestigingen (nog) niet bepaald landelijke dekking heeft.