Met € 5,9 mrd boekte Hornbach Group – moeder van Hornbach Bouwmarkten – een recordomzet in haar boekjaar 2021-2022.

Met die omzet van € 5,9 mrd groeide de omzet met 7,7% ten opzichte van vorig jaar. Hornbach Nederland blijft continu goed presteren, met een lichte omzetstijging vergeleken met vorig boekjaar. Ten opzichte van de Group is de Nederlandse omzetgroei wel lager, vanwege meer en strengere coronamaatregelen en lockdowns dan in andere Europese landen. Maar terwijl de gemiddelde omzet in de Nederlandse DHZ-retail negatief is ten opzichte van 2020, staat Hornbach Nederland in de plus.

“Wij sluiten het jaar positief af”, laat Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland, weten. “Terwijl de gemiddelde omzet in de doe-het-zelfbranche afgelopen jaar 16 procent lager lag dan in 2020*, lag onze omzet boven vorig boekjaar. Hornbach Nederland presteert daarmee dus beter dan de markt. Wel zijn we behoedzaam in onze verwachtingen, gezien de huidige situatie in de wereld en wat dat in de nabije toekomst met zich mee kan brengen.” De gunstige omzetontwikkeling schrijft De Goede mede toe aan het ProfiConcept en de interconnected retail-strategie (ICR): “Met het ProfiConcept bieden we professionele klanten voordelen zoals een vast aanspreekpunt en een eigen kassa en servicebalie in de vestiging. En de ICR-strategie, waaronder de doorontwikkeling van onze Onlineshop en de service Reserveren en Afhalen, heeft ook zijn waarde bewezen.” Als hoogtepunten van het boekjaar noemt De Goede de opening van de zestiende Hornbach-vestiging in Apeldoorn, de opening van Hornbach Vloeren in Kerkrade en de lancering van de laagste prijsgarantie na je aankoop. “Stuk voor stuk mooie mijlpalen, waar we trots op zijn. Ondertussen groeien we door. De opening van onze zeventiende vestiging in Enschede staat alweer voor de deur op woensdag 30 maart aanstaande. Kortom: wij zitten niet stil.”

Gedetailleerde jaarcijfers volgen misschien later nog. Vorig jaar ontdekten we voor het eerst de cijfers van Hornbach Nederland in het jaarrapoort van de Hornbach Groep. Daarmee ontrafelden we de complete situatie van Hornbach Nederland en ook het online-aandeel in de Hornbach-omzet.