In Enschede opende Hornbach vandaag de 17e winkel.

Met 17.000 m2 is deze Hornbach de grootste bouwmarkt van Overijssel, klinkt het trots. Waarschijnlijk bedoeld als subtiele verwijzing naar de Bauhaus in het naburige Hengelo.

Hornbach is ongeveer 15 jaar bezig geweest met de realisering van deze bouwmarkt. De driehoek Enschede, Hengelo, Almelo is sowieso aantrekkelijk voor Hornbach. In Almelo staat er intussen ook eentje gepland en de locatie van Bauhaus in Hengelo is Hornbach destijds ook aangeboden maar wezen ze af.

Met 17.000 m2 is Hornbach Enschede trouwens de grootste Hornbach van Nederland na die in Breda. Maar Hornbach zou het metrage liever dubbel zo groot zien. Voor nieuwe assortimenten en concepten – met name richting prof – is de nieuwe winkel in Enschede te klein. Daarvoor zouden ze 30.000 - 35.000 m2 kunnen gebruiken. Alleen al voor de winkel, het grondstuk zou dan minstens 60.000 m2 groot moeten zijn.

Met Hornbach Vloeren in Kerkrade opende Hornbach laatst al een concept waarmee ze de vloeren afzonderlijk presenteren, uit de bouwmarkt kunnen halen en daar de ruimte dan voor iets anders kunnen gebruiken.

Deze Hornbach ligt pal naast een grote Praxis. Of die Praxis in Enschede zou blijven, was lang twijfelachtig. De volgende nieuwe winkels op de Hornbach-planning komen in Nijmegen, Almelo en Rotterdam.