Logo_HIMA_Benelux_1_with_subtitle.jpg

Hima Benelux-info

Met haar nieuwe, frisse imago organiseert HIMA Benelux vzw ook workshops in werkgroepen waaraan diverse leveranciers uit de sector deelnemen. Hima Benelux wil immers uitgroeien tot het platform of het ecosysteem voor alle leveranciers in de waardeketen van de Home Improvement in de breedste zin van het woord. Alle fabrikanten en leveranciers zijn welkom.

Zo is er:

De werkgroep DATA

Hier bepalen de deelnemers samen onder welke vorm de sell-out data van retailers en fabrikantendata verzameld kunnen worden, en er een systematiek opgezet kan worden met een onafhankelijke derde partij. De doelstelling? Meer data voor minder middelen, meten is weten.

Contactpersoon van de werkgroep vanuit Hima’s raad van bestuur is Jeroen de Voogd van WD40.

De werkgroep heeft intussen tweemaal vergaderd met als externe specialist en consultant Patrick Langley van RMB-dataservices. De leden worden momenteel bevraagd om hun wensen goed in kaart te krijgen en er dan mee aan de slag te gaan binnen Hima Benelux.

De werkgroep supply chain.

Denken, voorstellen zoeken, (samen)werken aan de diverse actiepunten of voorstellen die op termijn de duurzaamheid van de volledige keten substantieel kunnen verhogen. Optimalisatie van transporten – beladingsgraad verhogend – mobiliteit verbeterend - transportkilometers verlagend – CO2-uitstoot verlagen door samenwerking van leveringen in stadsgebieden en op winkellocaties. Het ultieme doel is verhoging van de toegevoegde waarde door mogelijk data te delen en substantieel samen duurzamer te gaan werken.

Hiervoor zal Hima support zoeken bij alle stakeholders (leveranciers en retailers) en financiële steun bij de overheid in België en Nederland.

Dit proces is momenteel aan de gang. De contactpersonen uit de raad van bestuur zijn Bert Van Veldhuizen van PGZ/Feeder one en Piet De Coninck.

De werkgroep CRS.

De doelstelling van deze werkgroep is tweeledig: enerzijds bepalen de deelnemers wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent in de dhz-sector, en anderzijds willen we een inzicht krijgen in alle onderwerpen die op ons afkomen rond de EU Green Deal en EU Climate Action.

Deze werkgroep gaat van start in het derde kwartaal van 2022. Contactpersoon van deze werkgroep vanuit de raad van bestuur is Hendrik Vervenne van Compo. Er zijn momenteel verkennende gesprekken gaande met een specialist met retail-ervaring rond dit onderwerp.

De werkgroep TRENDS & TRENDWATCHING.

Met als scope op de hoogte te blijven van de trends in consumentengedrag, nieuwe businessmodellen, bestedingspatronen en product- en marktevoluties. Op basis van analyse en bevindingen verschaffen we inspiratie voor het ontwikkelen en aanpassen van de visie en de strategie.

Contactpersoon vanuit de Raad van bestuur is Caroline van der Voort van Calodar nv. Deze werkgroep start volgens planning in de tweede jaarhelft.

Daarnaast is er ook de Raad Van Bestuur, die regelmatig juridische vraagstukken uitdiept.

Ze bewaakt en bevordert het DNA van de federatie, volgt de uitrol van de strategische denkoefeningen bij en stuurt bij waar nodig.

Leden werven én structureel dieper engageren – dat is waar het om draait!

Onze voorzitter Dirk Baum van Eltra nv –zetelt als bestuurder binnen de Europese federatie Hima vzw. En de dagelijks bestuurder van Hima Benelux, Piet De Coninck, heeft de leiding over de Europese federatie en de World DIY Summit samen met Edra (de Europese retail-federatie onder leiding van John Herbert).

---------------

DIY AND GARDEN NIGHT – 15/10/2022

Night of DIY – Home & Garden 2022
Zaterdag 15 oktober 2022 om 18:30 uur.

Stijlvol event met partners voor de gehele DIY-community. Netwerking event met fine food, en met dat iétsje meer. Zowel leveranciers, dienstverleners als retailers zijn welkom!

Deze DIY Galanight vindt plaats in Londerzeel – Events Den Berg, Bergkapelstraat 98 – 1840 Londerzeel. Inschrijven kan via de Hima-website.

https://www.diynight.be/nl

------------

Kalender 2022

Neem je graag deel aan een event van HIMA Benelux? Je bent van harte welkom! Wens je meer info contacteer dan gerust: Piet De Coninck, directeur Hima Benelux.

HIMA Benelux vzw organiseert op regelmatige basis bedrijfsbezoeken in de Benelux, events met topsprekers en netwerkmomenten voor de hele DIY-sector. ‘On top of that’ vindt er jaarlijks een DIY and Garden Gala Night plaats waar jouw aanwezigheid zeker niet mag ontbreken.

Inschrijven kan je via de website: https://www.himabenelux.org

Een lidmaatschap bij HIMA Benelux is meer dan zinvol. Als lid van de organisatie zal u uit eerste hand kunnen vernemen hoe HIMA Benelux zijn objectieven wil realiseren.

HIMA Benelux VZW
Willem Klooslaan 10 bus 5
2050 Antwerpen
België
BE 0821.786.968

www.himabenelux.org

-----------

Global DIY Summit

GLOBAL DIY SUMMIT – KOPENHAGEN - 8 TOT 10/06/2022

https://diysummit.org

Het jaarlijkse netwerk- en leerevent voor de wereldwijde DIY-community. Je ontmoet er collega’s en retailers uit alle hoeken van Europa en rest van de wereld. Inschrijven kan nog steeds via de website: https://diysummit.org

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee