C.-Praxis_3.jpg

MIXonline jaaroverzicht 2012

Hieronder hebben we de meest gelezen artikelen per maand weergegeven. Klik op de maand om het originele nieuwsbericht te lezen.

 

Januari: Michiel de Haan gaat 16 januari aan de slag als managing director van Praxis. Hij neemt deze functie over van Willem Marcelissen, die begin december 2011 plotseling vertrok.

Ferney Group en Veris Bouwmaterialengroep hebben een overeenkomst getekend voor een strategische samenwerking, met name om de marktposities van de wederzijdse aangesloten partijen te versterken.

 

Februari: De Verfkampioen Den Bosch heeft eind januari 2012 € 77.000 aan dwangsommen moeten betalen. De winkel is namelijk verf blijven verkopen dat voorzien was van het Sigma Coatings-merk, terwijl die verf niet was bereid in overeenstemming met het Sigma-mengprocedé. Dit is gebleken bij controle door PPG Coatings Nederland. In augustus 2011 had Rechtbank Den Haag nog het vonnis uitgesproken dat verf alleen onder het Sigma-merk verkocht mag worden als die verf in overeenstemming is met het PPG-mengprocedé.

 

Maart: De twee weken van ijzige kou in 2012 zorgen voor een negatief effect op de omzet van de dhz-branche. Periode 2 kent een min van 9,8%, laat GfK weten. Met name de bouwmarkten hadden het moeilijk, getuige de -10,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

 

April: Een enorme brand heeft KlusWijs Hamminga uit het Noord-Hollandse Uithuizen verwoest. Het totale bedrijfsgebouw van 4.000 m2 is volledig in de as gelegd.

 

Mei: De Duitse bouwmarktketen Bauhaus maakt kenbaar dat ze de Nederlandse markt een serieuze optie vindt om te expanderen. Dit laat Mathieu Moons weten, die in dienst in genomen om serieuze stappen te maken. “We oriënteren ons momenteel.”

 

Juni: Tijdens de Zevij-relatiedag maakt directeur Marc de Dobbelaere bekend dat vier ijzerwarenhandelaren hun krachten hebben gebundeld tot GBI (Groothandel voor Bouw en Industrie) en in die hoedanigheid lid zijn geworden van inkoopcombinatie Zevij.

 

Juli: Mede door de krimpende markt en het economische klimaat kan ook THR niet ontkomen aan een reorganisatie. Deze treft zo’n 10% van de 300 werknemers. Deze reorganisatie is ook een gevolg van de fusie van AMG, Ter Hoeven, Reesink en een deel van Eltra tot THR.

 

Augustus: Per 17 september krijgen Rob Klifman en Steven van der Krogt nieuwe functies bij Intergamma. Klifman gaat van formuledirecteur Karwei naar directeur supplychainmanagement. Van der Krogt geldt als Klifmans opvolger als formuledirecteur Karwei.

 

September: Praxis en Werkspot gaan samenwerken om particulieren te helpen bij vakkundige klussen in en om het huis.

 

Oktober: Veel functiewisselingen deze maand. Zo gaat Paul Burger weg als directeur van DGN Retail, verlaat Mark Roeterdink THR en zijn er reorganisaties bij Ami en Axa Stenman. Het opvallendst is echter het vertrek van Michiel de Haan bij Praxis. Hij heeft hier nog geen jaar gewerkt.

 

November: Ook deze maand opvallende vertrekken. Zo laat THR-topman Hans Vrisekoop weten eind 2012 het bedrijf te verlaten. “Die datum hebben we afgesproken bij mijn aantreden in februari 2011”, meldt hij. Daarnaast stapt Bricorama-directeur Erik Haegeman over naar Brico. Hij neemt de topmanfunctie over van Geert Verkest, die een strategische adviesfunctie gaat vervullen bij moederconcern Maxeda.

 

December: Norman Joseph Woodland, uitvinder van de barcode, overlijdt op 91-jarige leeftijd. Opvallend genoeg trok dit niet-branchespecifieke nieuwsbericht het grootste aantal lezers van heel 2012.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee