Vakbonden die lovend spreken over werkgevers, dat zien we niet zo vaak. Des te mooier is de pluim die CNV Vakmensen de werkgevers in DHZ-retail geeft.

Vakbondsbestuurder Erik Honkoop schrift op zijn Linkedin-profiel: "Goed nieuws uit de bouwmarkt. Medewerkers bij Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo en andere bouwmarkten gaan er volgend jaar gemiddeld 9 procent op vooruit. De lagere schalen zo'n 10 procent, de hogere zo'n 8 procent. De oorspronkelijke afspraak in de cao was 3,25 procent meer loon in 2023. Maar dat percentage was ook voor werkgevers onaanvaardbaar. Bovendien kwam het loongebouw in de knel door het stijgende wettelijk minimumloom. De leden van vakbond CNV en die bij onze collega's bij FNV spreken zich komende week over het voorstel uit."

In de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) voor doe-het-zelf-medewerkers was een loonstijging van 3,25% afgesproken voor 2023. Voor medewerkers bij Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo en andere Doe-Het-Zelf-ketens is dat niet genoeg om de stijgende kosten te betalen. Bovendien gaan de wettelijke minimumlonen volgend jaar fors omhoog. Na goed overleg met de Doe-Het-Zelf-ketens is daarom besloten betere loonafspraken te maken voor 2023. Omdat het een cao is die nog loopt, hebben we alleen op lonen een nieuwe afspraak gemaakt. Deze tekst komt rechtstreeks van de website van CNV Vakmensen.

---> Hier kun je een document met de nieuwe loonschalen downloaden (bron CNV Vakmensen)