Grohe is hét merk voor complete badkamer- en keukenoplossingen. In de afgelopen jaren heeft Grohe hun assortiment verbreed, wordt volop ingezet op duurzaamheid en hebben ze met het unieke Grohe Quickfix concept dé oplossing voor de doe-het-zelver die hiermee makkelijk zelf een kraan kan installeren. Nieuw hierbij is dat Grohe nu populaire mat zwarte producten introduceert. Ook allemaal onder het handige QuickFix assortiment.

“De kleur mat zwart is al langer een grote trend in badkamers en keukens. Een blijvertje”, zegt Marketing Activation Manager Jennifer Voesenek. “Om aan deze vraag te voldoen introduceren we mat zwart binnen ons QuickFix assortiment. Hiermee maken we het installeren van kranen in de badkamer en keuken eenvoudiger dan ooit, nu dus ook verkrijgbaar in het mat zwart.” Bij Grohe heeft zo’n 40% van alle verkochte kranen en accessoires een kleur. “We zien dat vooral online vaker voor kleuren wordt gekozen. Daarnaast worden er online ook meer kwalitatievere en duurdere producten aangeschaft”, vult Channel Manager DIY Annelie Wirds aan. “In de winkels is dit beeld wisselend en vaak afhankelijk van het publiek en of een doe-het-zelfwinkel inspeelt op deze trendy kleuren.”

Nieuwe mat zwarte producten

De nieuwe producten omvatten wastafel- en keukenkranen, douchesystemen en bedieningspanelen voor het toilet. Het assortiment wordt in juni verder uitgebreid met thermostaatkranen en bijpassende accessoires, zoals haakjes, handdoek- en tandenborstelhouders, wc-borstelset en een toiletrolhouder. De kranen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze een hoge kwaliteit en lange levensduur hebben, ook vanwege de duurzame coating. Ook zijn de douchesystemen en de kranen waterbesparend.

QuickFix: makkelijke make-over

De nieuwe mat zwarte kleurlijn is onderdeel van het QuickFix assortiment van Grohe. Deze producten zijn gemakkelijk thuis zelf te installeren en daarmee ideaal voor snelle make-overs van badkamers en keukens. Voesenek: “Met Grohe QuickFix nemen we namelijk de obstakels om zelf een kraan te installeren weg. Zo kan iedereen de badkamer of keuken gemakkelijk zelf een make-over geven. We zitten momenteel midden in de transitie waarbij we onze producten naar QuickFix overhevelen, de planning is dat volgend jaar maart 94% ‘om’ is. Daarbij hebben we ook recent de Grohe QuickFix website in een nieuw jasje gestoken. Die is nu geüpdatet en aangepast aan de customer journey. Centraal hierbij staat het zoeken op ruimte, zoals producten voor de doucheruimte of de wastafel.”

Ondersteuning om in te spelen op trendy kleur

De branding van de producten van Grohe QuickFix is herkenbaar aan de witte, frisse uitstraling. Het nieuwe mat zwarte assortiment wordt ook in deze herkenbare stijl gepresenteerd met displays en instore presentatiemateriaal. “Vaak wordt dit meegenomen bij een ombouw”, legt Wirds uit. “Daarbij wordt de plek van slowmovers vervangen door mat zwart. Is er geen plek in het schap voor deze trendy producten? Dan wordt vaak gebruik gemaakt van een in-out promotie. Lukt dat niet, dan biedt online uiteraard kansen.”

Met grote campagnes gaat Grohe consumenten infomeren over het QuickFix concept en uiteraard de nieuwe mat zwarte kleur. Tailormade ondersteuning is daarbij ook mogelijk. “Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer spelen individueel design en persoonlijk karakter een steeds grotere rol”, sluit Voesenek af. “Zo’n aanpassing kun je zelf heel eenvoudig doen, zo heb je heel snel een make-over van je keuken of badkamer. Met groots resultaat!” 

De mat zwarte collectie is ontworpen voor een modern en strak interieur. Het design van het assortiment kenmerkt zich door de strakke vormgeving waardoor de ruimte een stijlvolle en eigentijdse uitstraling krijgt.

Drie pijlers van het Grohe QuickFix concept

Het QuickFix concept van Grohe bestaat uit duidelijke handleidingen, how-to video’s en eenvoudig gereedschap. In het Grohe all-inclusive pakket vinden consumenten alles in één verpakking. Alleen het plastic ontbreekt daarin, daarvoor gebruikt Grohe namelijk duurzame alternatieven.

1. QuickTools

Dankzij de Grohe QuickTools is de installatie van het product verrassend eenvoudig. Deze slimme 3-in-1 tool combineert alle gebruikelijke gereedschappen die nodig zijn om de wastafelmengkraan te installeren - of te onderhouden. Grohe biedt ook supereenvoudige bevestigingssystemen, waarbij zelfs helemaal geen gereedschap nodig is.

2. QuickGuides

Geen ergernis van onnodig uitgebreide handleidingen, dankzij de QuickGuides. Deze duidelijke, eenvoudige installatiehandleidingen bevatten korte, begrijpelijke teksten en veel afbeeldingen.

3. QuickVideos

Kijk je liever naar how to-video’s? Scan dan de QR-code op de QuickGuide of de vernieuwde verpakking. Stap voor stap wordt een consument door de installatie geleid.

Grohe Nederland, Zoetermeer, 088-00 30 700, www.grohe.nl, quickfix.grohe.nl