Met het QuickFix concept voorziet Grohe in een groeiende behoefte van doe-het-zelvers die hun badkamer een nieuwe uitstraling willen geven. Omdat de montage hierbij heel eenvoudig is, kunnen zelfs onervaren klussers een succesvolle make-over van hun badkamer maken. Onder hetzelfde concept brengt het kwalitatieve merk ook Grohe QuickFix Glue or Screw en een QuickSpanner, waarmee klussers flexibel zijn bij de montage van hun wandgemonteerde kranen, glijstangsets en bijbehorende accessoires.

Doe-het-zelvers die hun huis willen verbeteren: het is een trend die populair blijft. De belangrijkste redenen voor deze make-­overprojecten? Het plezier ervan en het besparen van geld, vooral in tijden van hoge kosten van levensonderhoud. Als het om de badkamer gaat, dan zijn consumenten vaak terughoudend om zelf eenvoudige renovaties uit te voeren. Angst voor hoge kosten en een gebrek aan ervaring zijn hierbij de belangrijkste bezwaren.

Eenvoudig, gemakkelijk en betaalbaar

Met het Grohe QuickFix portfolio kunnen consumenten zelf hun sanitair vervangen op een gemakkelijke, handige en betaalbare manier. Het concept omvat verschillende badkamerkranen en accessoires, die worden geleverd met een handige QuickTool. Met de recente toevoeging van de QuickSpanner breidt het QuickFix portfolio zich bovendien uit naar wandgemonteerde eengreepsmengkranen en thermostaten, waardoor een meer allround badkamerrenovatie mogelijk wordt. “De introductie van deze Grohe QuickSpanner en lijm- of schroefoplossingen voor douches zijn enkele van de vele stappen die we nemen om ons portfolio voortdurend te innoveren” zegt Paul Rebergen, Leader Netherlands bij LIXIL EMENA. “Grohe QuickFix draait om het ondersteunen van doe-het-zelfconsumenten. We willen hen in staat stellen om hun woondromen op een eenvoudige, gemakkelijke en betaalbare manier tot leven te brengen, door hen te ondersteunen vanaf de aankoop tot aan de installatie.”

Douche-ervaring creëren zonder te boren

Het uitvoeren van een uitgebreid project is niet meer nodig om een badkamer om te toveren tot een persoonlijke wellnessruimte. Dankzij het Grohe QuickFix Glue- or Screw-portfolio is de installatie van doucheproducten zonder boren mogelijk. Hiermee hebben consumenten de volledige flexibiliteit bij het kiezen van hun voorkeursmontagemethode. Met de apart verkrijgbare lijmsets kunnen compatibele doucheglijstangen en wandhouders aan de muur worden bevestigd, zonder gaten in de badkamer­tegels te hoeven boren. De basis van de Grohe QuickFix Glue- or Screw-doucheproducten zijn drie lijmsets:

1 Grohe QuickGlue S1. Deze bestaat uit twee schijven en de lijm. Een breed scala aan apart verkrijgbare compatibele wand­houders kan vervolgens aan de beugels worden bevestigd.

2 Grohe QuickGlue S2. Deze bevat bovendien twee montage­sjablonen om doucheglijstangen aan de muur te bevestigen.

3 Grohe QuickGlue S. Ideaal voor doucheglijstangen en wandhouders die al een montagesjabloon hebben.

De lijmsets bevatten lijm, alcoholdoekjes, schijven en montage­sjablonen. Handige QuickGuides en QuickVideos bieden stapsgewijze begeleiding bij het montageproces. Om toegang te krijgen tot de video’s scant de doe-het-zelver de QR-code op de verpakking.

Verlijmbare glijstangsets

Naast de nieuwe Grohe Vitalio 110 handdouches kunnen consumenten een bijpassende doucheglijstangset aanschaffen. Deze kan geschroefd of verlijmd worden. Met Grohe QuickFix Glue- or Screw biedt het merk consumenten flexibiliteit bij het kiezen van hun voorkeursmontagemethode. Met het apart verkrijgbare lijmpakket QuickGlue S is het namelijk mogelijk om doucheglij­stangen en wandhouders aan de muur te bevestigen, zonder hiervoor gaten in de badkamertegels te boren. De sterke lijm biedt een goede hechting en is gemakkelijk aan te brengen dankzij de innovatieve lijm-injectietechnologie. Zo kunnen zelfs onervaren doe-het-zelvers hun badkamer snel en betaalbaar een nieuwe, frisse uitstraling geven.

De verlijmbare glijstangsets zijn compatibel met alle Grohe Vitalio Start, Comfort en Joy-producten. Met zowel de lijm- als schroefoptie voor handdoekhaken, toiletborstelsets, zeepdispensers en handdoekhouders of -ringen in chroom, Supersteel of matzwart maakt een consument een snelle en gemakkelijke make-over van de badkamer.

Nieuw: handige QuickSpanner tool

Met de QuickSpanner tool biedt Grohe doe-het-zelvers een handige steeksleutel. Deze multifunctionele steeksleutel vereenvoudigt het installeren van wandthermostaten en eengreepsmengkranen. Dankzij deze productuitbreiding binnen het Grohe QuickFix portfolio kunnen consumenten hun badkamer nog eenvoudiger renoveren, ook wanneer ze geen of weinig doe-het-zelfervaring hebben. De QuickFix producten van Grohe worden in één doos geleverd met daarin alle benodigdheden voor een snelle en probleemloze installatie, inclusief de nieuwe producten, QuickGuides, QuickVideos voor stap-voor-stap begeleiding en al het benodigde gereedschap. “Vanaf november gaan we bovendien een landelijke douchecampagne voeren”, vult Marketing Activation Manager Jennifer Voesenek enthousiast aan. “Naast POS-materialen voor in de winkel, gaan we hierbij ook online branded content inzetten. Daarnaast bieden we een cashback promotie aan de consument: € 100 retour bij een douchesysteem en € 25 bij een thermostaatkraan.” 

Nieuw: handdouches Vitalio 110

Dankzij de nieuwe Grohe Vitalio 110 handdouche kunnen gebruikers op een eenvoudige en gemakkelijke manier hun douche-ervaring upgraden. Deze nieuwe handdouche is hierbij een betaalbare upgrade voor de doucheruimte. Met de eenvoudige schakelfunctie kiest een gebruiker met een vingertop tussen drie verschillende straalsoorten, afhankelijk van de dagelijkse behoeften:

1 Rain: net zo rustgevend als zachte zomerregen

2 Jet: voor de ultieme reinigingservaring

3 Massage: om lichaam en geest te revitaliseren

De Grohe Vitalio 110 handdouche wordt aangeboden in twee slanke en minimalistische ontwerpen. De Vitalio Start 110 heeft een ronde vorm, terwijl de Vitalio Comfort 110 een vierkante vorm heeft. Speciale functies verbeteren de duurzaamheid: beide modellen worden geleverd met SpeedClean en siliconen anti-kalk nozzles voor snel en eenvoudig schoonmaken. ShockProof is een siliconen ring die schade voorkomt als de handdouche valt. Bovendien is de geïntegreerde waterbesparende Grohe EcoJoy-technologie niet alleen milieuvriendelijk, maar bespaart deze ook geld. Dankzij het universele montagesysteem is de nieuwe Vitalio 110 handdouche eenvoudig te installeren.

Grohe Nederland, Zoetermeer, 088.00.30.700, quickfix.grohe.nl