Henrico van der Hoek nam uiteindelijk de lastige stap om te stoppen met zijn Hubo in IJsselstein.

Op 23 oktober startte de grote opheffingsuitverkoop. Half december sluiten de deuren definitief. Wat er dan in het pand gevestigd wordt, is nog niet bekend.

Locatie te groot, concurrentie te sterk

"Trots zijn we op wat we neer hebben gezet, een mooie winkel met goede service. Tevreden klanten, een groeiend vertrouwen, daar hebben we hard aan gewerkt. De reden is dat de locatie en daarmee gepaarde kosten te groot zijn voor deze Hubo-vestiging. Samen met sterke concurrentiekracht in de regio geeft geen perspectief op een gezonde exploitatie. Dit heeft ons deze stap doen besluiten”, aldus Van der Hoek.

Hubo-organisatie zoekt alternatief

Dat betekent niet dat er voor Hubo geen kansen zijn voor een vestiging in IJsselstein, de potentie is er zeker voor een service bouwmarkt. Dit wordt ook door Henrico onderschreven: "Hubo is heel sterk in een aantal assortimenten, waaronder maatwerkproducten. Daar waar je terecht kan voor een goed advies of de klus door Hubo uit te laten voeren. Daar hebben wij zeker naar gekeken, ik geloof daar ook in. De Hubo-organisatie is, in overleg met ondernemers uit omliggende plaatsen, bezig de klanten van IJsselstein in de toekomst goed te bedienen. Hierbij moet ook gedacht worden aan het bezoeken van klanten om hulp te bieden bij de klussen.

Van der Hoek had voorheen een B2B ijzerwarengroothandel Van der Hoek. Die verkocht hij, waarna Henrico van der Hoek de Hubo in IJsselstein overnam.