Op 29 mei werd de eerste paal geslagen van Intergamma’s nieuwe DC in Tiel. Ontwikkelaar Montea, aannemer Remmers Bouwgroep, het projectteam van Intergamma en de mensen van DHL Supply Chain waren aanwezig. Iedereen glom van trots, en ook wel een beetje van gespannen verwachting.

Intergamma's nieuwe DC was een van de eerste dossiers waar Joost de Beijer als Intergamma-CEO zijn handtekening onder zette en is een majeur project. Het DC is nodig om het jaarlijks groeiende volume van sourcing en cross-dock van Gamma en Karwei te kunnen handle'n, om de processen en werkomstandigheden in de huidige vijf voorraad- en logistieke locaties te centraliseren en te optimaliseren. En om bij te dragen aan Intergamma’s duurzaamheids-ambitie.

Meest duurzame gebouw

Het nieuwe DC wordt niet alleen immens groot. Het wordt ook bijzonder duurzaam. Het gebouw gaat, met minimaal een BREEAM Excellent certificering, behoren tot de 10% meest duurzame nieuwbouwontwikkelingen. Het betreft de herontwikkeling van het oude industrieterrein van glasfabriek AGC naar een duurzame logistieke hub. Vanuit het nieuwe distributiecentrum worden vanaf midden 2025 alle 377 bouwmarkten van Gamma en Karwei in Nederland en België bevoorraad. Het voordeel van de locatie Tiel is dat Intergamma’s operatie qua voorraad en logistiek daar al jarenlang gehuisvest is en dat daardoor het bestaande DHL-team – dat de operatie runt – behouden kan blijven.

Deadline: zomer 2025

De bouw kwam aanvankelijk wat traag op gang, maar zal nu vol gas doorgaan, klonk het optimistisch. Na de symbolische eerste paal – eigenlijk de 201e – gaan er 1.00 van zulke palen de grond in en nog 30.000 vloerpalen. Want, zo benadrukte Joost de Beijer met klem, voor de zomer van 2025 moet het in gebruik zijn. “Dan komen namelijk alle loungesets er aan!”