Frank Heus_ DSC_4280

Frank Heus verlaat HG International per 1 januari 2025

Frank Heus blijft verrassen. Na zijn veelbesproken overstap van Bolton Adhesives naar HG International begin vorig jaar, kondigt hij nu zijn vertrek aan. 

We bespreken niet zomaar ieders overstap in DHZ-retail, maar de move van Frank Heus – ook auteur van de WOW-factor in MIX – is wel een speciale vermelding waard.

HG International – bekend van de merken HG en Blue Wonder – trok Heus aan om de commerciële strategie te verbeteren en marktaandelen in diverse landen te vergroten. Heus: "Sneller dan verwacht werden verschillende doelstellingen behaald, met de hoogste marktaandelen ooit en een hoogtepunt qua omzet. HG producten werden enthousiast afgenomen in diverse bekende kanalen zoals diy, food, discount, drogisterijen, online en via diverse distributeurs en groothandels in Europa en ook hebben we nieuwe kanalen aangeboord."

Een frisse commerciële en ondernemende-aanpak met het gehele team, creativiteit, nieuwe energie en slimme innovaties & activiteiten in combinatie met een strategisch inzet op second placement droegen bij aan dit succes. "Mijn klus zit erop," aldus Heus. "Met mijn team van Country Managers hebben we hard gewerkt om de merken beter te positioneren in de markt, en dat is goed gelukt. HG is nu klaar voor de volgende groeifase."

Heus kijkt tevreden terug op zijn tijd bij HG: "Het was een leuke en leerzame periode, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging." De ervaren Heus, die kan bogen op vele succesvolle jaren bij British American Tobacco, Henkel, Sigma Coatings-PPG, PGZ-Feeder One, Bolton en op lokale en internationale markten van diy, food, discount, drugstore, retail, garden, stationery, online etcetc, zal ongetwijfeld snel weer een nieuw project aanpakken.

"Op dit moment weet ik nog niet wat ik ga doen. Ik laat het voor nu even op me afkomen en ga aan het einde van het jaar alle opties evalueren." Hij voegt toe: "Het was een mooie maar hectische periode, dus ik ga mijn batterij weer opladen en dan snel weer aan de slag." Naast zijn dagelijkse werkzaamheden is Frank Heus ook bestuurslid bij diverse brancheorganisaties.

Check de WOW-factor met Frank Heus zelf die eerder in MIX verscheen.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee