Akzo's Visualizer App, één van de meest bekroonde mobiele applicaties van de laatste jaren, heeft er een nieuwe feature bij. Er is nu ook video-technologie en makkelijk delen via social media aan de App toegevoegd. 

Met de Visualizer-app kunnen gebruikers real-time zien hoe hun interieur er uitziet in een nieuwe kleur.

Het ontwikkelteam van AkzoNobel heeft de App opnieuw verbeterd. Zo wordt er videotechnologie toegepast. “Je kunt nu niet alleen meer een gewone foto, maar ook een filmpje maken van de ruimte. Zo krijgen alle muren van de kamer razendsnel een andere kleur”, aldus David Menko, Global Marketing Directeur Decorative Paints, waar ook Flexa onder valt. “We hebben bovendien heel goed gekeken naar de manier waarop al die miljoenen mensen de Visualizer App gebruiken en waardoor ze geïnspireerd raken. Op basis daarvan hebben we een deelknop toegevoegd. Daarmee kun je als gebruiker het interieur met de nieuwe kleuren heel snel en eenvoudig delen met de contacten op je smartphone of tablet. Een vriend, collega of familielid kan de kleur vervolgens ook weer aanpassen en op die manier suggesties doen.” Veel van de huidige verbeteringen zijn toegepast op basis van best practices uit verschillende landen.

Sinds de lancering twee jaar geleden is de applicatie al 10 miljoen keer gedownload, door mensen uit 40 verschillende landen. In de App Store en Google Play Store van een aantal van die landen voert de App al een poosje de categorie lifestyle aan.