"Als je voor de 11e keer tot Beste Bouwmarkt van Nederland wordt verkozen doe je iets heel goed. Zeker als je bedenkt dat deze landelijke publieksprijs voor retailers alweer dertien jaar bestaat." Dat zegt Hornbach bij de elfde bekroning tot 'Beste Winkelketen van Nederland’ (categorie Bouwmarkten).

"Een prachtige erkenning", reageert Hornbachdirecteur Evert de Goede. "Zeker omdat dit alweer de 11e keer is dat consumenten ons deze prijs gunnen. Alleen daarom al een prestatie van formaat. Want wij weten allemaal dat goed blijven presteren lastiger is dan goed presteren 'an sich'."

Hornbach kreeg de prijs toebedeeld nadat doe-het-zelvers in heel Nederland de bouwmarkten Gamma, Karwei, Formido, Multimate en Hornbach beoordeelden op verschillende verkoopaspecten zoals prijs-kwaliteitverhouding, assortiment en service. ’De Goede: "Net als alle jaren hiervoor, is ook deze prijs weer vooral te danken aan de inspanningen van ons deskundige en gemotiveerde medewerkers. Dit geldt voor zowel de medewerkers op de vloer die in direct contact staan met onze klanten als voor de medewerkers die hen in staat stellen dit naar volle tevredenheid te doen. Chapeau!"

Formido won de prijs voor de beste webshop in de categorie bouwmarkten.