Met een omzet van € 1,7 mrd en 1,5 mln webshop-bezoekers per maand staat Intergamma er niet slecht op. Stevige investeringen in de winkelformules, innovatie, assortiment en e-comerce moeten dat nog beter maken.

Intergamma kan door met Operatie Guinness en invulling geven aan zijn groeistrategie.

Als onderdeel daarvan investeert de franchise-organisatie de komende jaren meer dan € 100 mln in de positionering van de winkelformules Gamma en Karwei, innovatie, e-commerce en het assortiment. Daarnaast investeert Intergamma in de volledige integratie van alle verkoopkanalen, de zogenoemde multi channel strategie. Klanten kunnen zich op allerlei manieren oriënteren en producten kopen, afhalen of laten bezorgen. Aldus een persbericht.

In datzelfde bericht roemt Intergamma haar succes op internet. "De webwinkels trekken 1,5 miljoen bezoekers per maand. Hierdoor heeft Intergamma zijn marktpositie in Nederland verder kunnen versterken."

Met een omzet van € 1,7 mrd behoort Intergamma tot de top-3 van Nederlandse non-food retailbedrijven.

Die aangekondigde € 100 mln is trouwens maar het topje van de ijsberg. Om grip op de organisatie te vergroten, neemt Intergamma de 156 winkels van Van Neerbos over. En dat kost alleen al een veelvoud van dat bedrag. Zie 'Van Neerbos, Quanta Costa?'.