Intergamma kan eindelijk door met Operatie Guinness. Vanavond gaf 92,5% van de stemmende aandeelhouders de overname van Van Neerbos Groep een 'go'.

Daarmee komt een eind aan een langslepende interne discussie. CRH wilde van de 152 Gamma- en Karwei-bouwmarkten van Van Neerbos af. Intergamma wilde ze overnemen. Deze Operatie Guinness is een belangrijke stap in de invulling van de vastgestelde groeistrategie; investeren in de formules Gamma en Karwei, innovatie en e-commerce.

Bricorama nog steeds tegen
Franchisenemer Bricorama – thans Bourrelier Group – is fel gekant tegen de herstructurering, trachtte Guinness via de rechter te dwarsbomen en stemde ook vandaag nog tegen. De zeven aandeelhouders die Bricorama in de rechtbank steunden, waren vanavond verdeeld. Volgens een ingewijde stemden er van hen vier blanco en drie tegen. Die blanco stemmen vertegenwoordigen ca 12% van de aandelen en worden niet meegeteld in de stemverhoudingen.

Plannen uitwerken
Intergamma stelt de komende maanden te gebruiken om de plannen voor de organisatie verder uit te werken. Er zal dan specifiek worden gekeken naar de integratie van beide organisaties. De overname is voorgelegd aan de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteit. Er worden verder geen financiële details bekendgemaakt.

MIX becijferde eerder al wat Intergamma zal betalen voor Van Neerbos Groep. En ook legden we al bloot hoe Intergamma georganiseerd zal worden na de herstructurering (organogrammen).

Opnieuw naar de rechter?
Bricorama kondigde eerder al aan opnieuw naar de rechter te gaan als de BAVA vóór Guinness zou stemmen. Kringen rondom Intergamma houden inderdaad rekening met een tweede ronde bij de Ondernemingskamer maar liggen daar niet wakker van. "We hebben zo duidelijk gecommuniceerd en zoveel aanpassingen gedaan. In de eerste ronde was de rechter al duidelijk. Een tweede ronde heeft geen schijn van kans."