Varo introduceerde op de afgelopen Eisenwaremesse in Keulen verschillende nieuwigheden. Zo komt het bedrijf met een batterijplatform als uitbreiding van de prijsvriendelijke grijze E-lijn van powertools en tuingereedschappen, een nieuwe lijn van hogedrukreinigers en het bestaande Dual Power aanbod verbreedt.

Recent is de grijze E-lijn geïntroduceerd, een instaplijn die intussen bestaat uit een reeks van bijna honderd dhz-toestellen. De grijze lijn bestaat uit powertools en tuingereedschappen. Beide categorieën hebben een reeks toestellen die werken met een 18V accu van het ‘One Fits All’ batterijplatform. Het mooie aan dat concept is dat één 18V batterij past op elk van de toestellen uit het ‘One Fits All’ assortiment.

De apparaten uit de E-lijn zijn heel competitief in de markt gezet, waarbij ook een zestal promotiesets,met de bijbehorende accessoires in handige koffers, verkrijgbaar zijn.

Snoerloos heeft de toekomst

Varo gelooft in de toekomst van batterijplatformen. Naast het ‘One Fits All’ platform zet Varo in op de uitbreiding van het eerder gelanceerde Dual Power assortiment. Dat is de lijn met toestellen voor de frequente gebruiker, met de keuze tussen een batterij van 20V of 40V.

Het grote voordeel van snoerloos werken is dat de gereedschappen veel gemakkelijker te bedienen zijn, dat er geen snoeren in de weg hangen en dat er geen hinderlijke benzinedampen vrijkomen. De toestellen zijn duurzamer en goedkoper, aangezien één batterij vastgeklikt wordt op tientallen verschillende klus- en tuingereedschappen.

Nieuw bij Dual Power zijn de 40V slagmoersleutel en de 40V cirkelzaag. Momenteel werkt Varo met promotiepakketten voor de haagschaar, grastrimmer en grasmaaier waarbij de oplader en een batterij als set worden aangeboden. Bovendien krijgt de eindconsument bij registratie van zijn promotiepakket een gratis 20V batterij thuisgestuurd.

Varo krijgt veel lovende reacties van Dual Power-gebruikers: die zijn positief over de werking en de kwaliteit van de gereedschappen.

Dual Power voor een langere gebruiksduur

Dual Power impliceert dat een 40V batterij zowel op een 40V toestel als op 20V gereedschap geschoven kan worden. Bij de 40V apparaten geeft de accu 40V, bij de 20V toestellen produceert diezelfde batterij 20V, maar blijf je merkelijk langer werken.

Hoe hoger de capaciteit, hoe langer een batterij werkt. De 20V-batterij heeft een capaciteit van 1500mAh of 2500mAh. De 40V-batterij heeft een capaciteit van 2600mAh bij gebruik op een 40V-toestel en levert een indrukwekkende 5200mAh in combinatie met een 20V-tool.

Hogedrukreinigers in zeven soorten

Daarnaast werd een nieuwe lijn hogedrukreinigers geïntroduceerd. Deze bestaat uit zes elektrische apparaten en één benzinevariant. Bijzonder is dat al deze apparaten voorzien zijn van een aluminium behuizing. De typen verschillen door hun capaciteit, druk en de verschillende lengtes van de waterkabels. Ook hierbij geldt dat de prijzen concurrerend zijn, kopers er allerlei accessoires bijkrijgen en dat er maar liefst drie jaar garantie gegeven wordt. De apparaten zijn bedoeld voor de consument die regelmatig schoonmaakt en een goede reiniger zoekt tegen een zeer competitieve prijs.

Andere nieuwigheden

Naast deze innovaties valt ook op dat de kluizenlijn volledig vernieuwd is. Deze hebben een andere uitstraling en kleur gekregen. Het aanbod richt zich op de onderkant van de markt, voor gebruik in huis. De dompelpompen hebben ook een volledige facelift gekregen. Tenslotte zijn aan de bestaande Kreator-lijn nieuwe gereedschapssets toegevoegd.

Vernieuwde website en ondersteuning

De Varo website is recent volledig vernieuwd. Had het bedrijf voorheen verschillende platformen voor hun merken zoals Powerplus en Kreator, nu zijn alle labels geïntegreerd in één overzichtelijke site. En de ontwikkelingen stoppen niet: Varo is momenteel druk bezig om dealers via een afgeschermd gedeelte te voorzien marketingmateriaal, zoals downloads, video’s en beelden.

Nu al ondersteunt Varo zijn dealers met POS-materiaal en een spaarsysteem voor de klant met mooie geschenken. Varo is een van de grootste Europese spelers in de internationale distributie van doe-het-zelfgereedschap, tuingereedschap, handgereedschap en accessoires. Zowel de eigen merken Powerplus en Kreator als verschillende private labels zijn te koop in dhz-winkels over de hele wereld.