MIX was op bezoek bij Intergamma en nam daar een kijkje op de e-commerce-vleugel.

Een hele vleugel neemt de e-commerce en it-afdeling van Intergamma tegenwoordig in beslag. Mag ook wel met de interne support-desk, de data-afdeling én acht scrumteams. Met name dat laatste wekt bewondering en toont de kracht die Intergamma inzet op het digitale vlak. De teams werken via de scrum-methode, pellen de opdrachten af in kleine slices en leveren in team-sprints van twee weken steeds razendsnel verbeteringen en uitbreidingen op. Die zijn snel gemaakt, kunnen snel getest en verbeterd worden en samen maken die kleine stapjes vele grote stappen. Beter en sneller dan voorheen toen als in een waterval iedere 12 weken vele updates gebundeld werden in een nieuwe release van de webshop.

Giga online-stappen

Je waant je zowat bij Bol.com of Coolblue. Zo anders ziet de afdeling er uit dan de gemiddelde kantoortuin op een retailhoofdkantoor. Hippe overlegcabines, statafels, een tafelvoetbalspel en een pingpongtafel, maar vooral veel schermen met real-time info over de sprint-statussen en de prestaties van de webshop. En overal wanden vol met gekleurde memootjes als resultaat van een brainstorm en leidraad voor een lean-project-planning.

Ziedaar de habitat van Intergamma’s datamanager Ingmar Hensbergen. In MIX 2019-1 publiceren we een uitgebreid interview met hem over het belang van goede artikeldata.