Donderdagochtend gaat de webshop van Bauhaus live. MIX kreeg een sneak preview en zag dat hij 'click & collect-only' is.

Het is een webshop die voorlopig 14.000 artikelen biedt. Klanten kunnen die artikelen in hun winkelmandje plaatsen en ze daarmee reserveren. Binnen drie uur staan ze dan gereed in de vestiging naar keuze.

Geen kanaaldiscriminatie

Max Bierlee - head of E-commerce bij Bauhaus - vindt het een groot pluspunt dat Bauhaus nu in staat is om vroeg in de Customer Journey aanwezig te kunnen zijn met haar online productaanbod. "Klanten doen online research." Prijzen in de webshop zijn identiek als de prijzen in de winkel. "We doen niet aan discriminatie per kanaal."

Webshop ten dienste van winkels

Met click & collect kan Bauhaus zijn werkgebied dus niet uitbreiden naar heel Nederland. Klanten moeten nog steeds naar één van de drie winkels (Groningen, Hengelo en Venlo). In een uitgebreider interview (later in MIX) vertelt Bierlee dat de webshop ten dienste staat van de winkels. Met online aanwezigheid wil de bouwmarktketen zijn naamsbekendheid vergroten en daarmee de aantrekkingskracht naar de winkels.