Wat doet Corona met de DHZ-retail? Zolang de winkels open mogen blijven, lijken Nederlanders lekker aan het klussen te slaan. Dat blijkt uit een belronde langs een paar bouwmarkten. Maar hoe lang dit duurt, vragen eigenlijk alle ondernemers zich af. Alle bouwmarkt-organisaties nemen volop maatregelen en volgen de situatie op de voet.

Edit: 17 maart 2020 16:57 uur

Praxis kan geen cijfers delen, maar meldt wel een stijging in het aantal verkopen en bezoekers van de afgelopen dagen. De organisatie houdt de ontwikkelingen rond het Coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De gezondheid en veiligheid van onze klanten/medewerkers heeft vanzelfsprekend de hoogste prioriteit. Naast de richtlijnen van de overheid heeft Praxis de gangbare aanvullende voorzorgsmaatregelen genomen.

Vooruitzichten

Qua vooruitzichten meldt Praxis het volgende: “Helaas kunnen we moeilijk inschatten hoe de ontwikkelingen rondom het Coronavirus zullen verlopen. Op het Praxis hoofdkantoor is een crisisteam samengesteld dat de situatie nauwlettend volgt. We volgen het nieuws op de voet en passen ons beleid aan daar waar we denken dat het nodig is.” Praxis-moeder Maxeda dealt (met Brico) met winkelsluitingen in België en deed daarom een waarschuwing de deur uit naar leveranciers.

Draaiend houden van winkels

Ook bij Intergamma krijgen ze op het moment veel vragen over het bezoek in hun bouwmarkten en omzetten. “Wij focussen primair op de zorg voor onze medewerkers en klanten en het draaiend houden van onze winkels. We staan in dagelijks contact met al onze bouwmarkten en onze franchisenemers om de maatregelen, die landelijk voor zowel Nederland als België worden afgekondigd door te voeren.”

Ook Hornbach en Bauhaus nemen volop maatregelen. Ze splitsen het inkomend en uitgaand verkeer, stimuleren pinbetalingen en zorgen dat klanten en medewerkers onderling afstand houden. Hornbach verdubbelde zelfs de retourperiode om klanten de kans te geven uit de winkel weg te blijven. Ook gaf Hornbach de gehele voorraad mondkapjes cadeau aan de Nederlandse zorg.