Erwin Van Osta is aangesteld als de nieuwe voorzitter van Comeos. Daarmee gaat de eigenaar van Hubo België leiding geven aan dé branchevereniging van retailers in België.

Bericht van Gondola: De Algemene Vergadering van Comeos heeft Erwin Van Osta aangesteld als zijn nieuwe voorzitter. Van Osta gaat de nieuwe functie aan voor de de duur van drie jaar.

Van Osta is directeur en eigenaar van Hubo België. MIX schreef regelmatig over Erwin van Osta en over zijn bouwmarktketen Hubo België. Van Osta sprak drie jaar geleden ook op MIX' Nationale DHZ Sessie

De Belgische journalisten van Gondola schetsen een kort CV van Erwin van Osta: "De gedelegeerd bestuurder bij Hubo ging eerst aan de slag bij Gamma, waar hij werkte als rechterhand van toenmalig algemeen directeur Max Scheirs om uiteindelijk zelf door te stoten naar te functie van algemeen directeur. In 1992 besloot hij om, samen met twee partners, de toen verlieslatende doe-het-zelfketen Hubo over te nemen. Het is onder meer dankzij zijn verdienste dat het bedrijf 25 jaar later is uitgegroeid tot een winstgevende keten. En dat is niet het enige, want vorig jaar besloot de ondernemer om ook Veritas over te kopen."