De 'Corona-uitkering' van 2% voor bouwmarktmedewerkers uit de nieuwe bouwmarkt-cao geldt bij Hornbach ook voor medewerkers van het hoofdkantoor en de klantenservice.

Sinbds gisteren is er een nieuwe CAO voor bouwmarktmedewerkers. Die voorziet onder andere in een gemiddelde loonstijging van 3,5%.

Medewerkers in de bouwmarkten krijgen in december 2020 bovendien een eenmalige extra uitkering van 2%. Hornbach claimt zich in het bijzonder hard gemaakt te hebben voor de extra uitkering, als blijk van waardering voor de inzet van de medewerkers in de bouwmarkten het afgelopen coronajaar. In aanvulling op de afspraken binnen de branche, kent Hornbach ook een eenmalige extra uitkering toe aan de medewerkers van het hoofdkantoor en de klantenservice.

Dank voor nodige extra inspanningen

Hornbach-directeur Evert de Goede: “Het jaar 2020 zullen we niet snel vergeten. Sinds begin maart zetten onze medewerkers alles op alles om inkopen doen in onze bouwmarkten in goede banen te leiden. Met een fiks aantal coronamaatregels op de werkvloer, vroeg dat de nodige extra inspanning. Nu we vanwege de lockdown tijdelijk gesloten zijn, is opnieuw aanpassingsvermogen vereist om klanten van dienst te blijven, via online bestellingen en het reserveren en afhalen van producten. Maar dankzij hun onvermoeibare inzet lukt het ook nu om een veilige winkelomgeving te creëren, in een tijd waarin de gezondheid van onze medewerkers en klanten topprioriteit is. Daar ben ik enorm trots op en ben ik hen buitengewoon dankbaar voor." De Goede vervolgt: “De eenmalige uitkering is op zijn plaats en nog eens een extra waardering aan iedereen. De druk op onze medewerkers is sinds de komst van het coronavirus enorm hoog. Eind maart hebben we onze bouwmarkten dan ook eenmalig op zondag gesloten, om een beetje op adem te kunnen komen.”