Tuincentrum 'Bij Stox' in Venlo zal de deuren na de lock-down niet meer openen. Kees Smit Tuinmeubelen neemt de locatie over.

Per direct is dat het geval. Peter Stox (algemeen directeur Bij Stox Venlo): “Ik kan me voorstellen dat dit besluit, net als het nieuws over de tweede lockdown, wellicht onverwachts komt. Allereerst voor de medewerkers die werkzaam zijn in onze vestiging in Venlo, maar natuurlijk ook voor onze klanten. Zeker omdat we onze deuren, ook na een versoepeling van de coronamaatregelen, niet meer zullen openen. Echter speelt dit voor ons al langer en is dit, door de zoektocht van Kees Smit Tuinmeubelen naar een vestiging in het zuiden van het land, in een stroomversnelling gekomen.”

Strategische keuze

Stox vervolgt: “De sluiting van de vestiging in Venlo is namelijk een strategische keuze. Bij Stox is dé groenspeler (specialist in levend groen) van Limburg, zowel online als in onze andere drie huidige vestigingen. Omdat onze huidige locatie in Venlo bijvoorbeeld geen buitenruimte heeft, kunnen we dat specialisme niet voldoende uitdragen. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om deze vestiging te sluiten. Ondernemen is keuzes maken en dat is niet altijd even gemakkelijk, omdat we erg begaan zijn met onze medewerkers en onze klanten. Desalniettemin voelt dit als de juiste keuze voor ons bedrijf. Wij gaan alle medewerkers van onze vestiging in Venlo overplaatsen naar één van de andere vestigingen van Bij Stox, zodat er geen gedwongen ontslagen vallen. Voor onze klanten geldt dat zij van harte welkom zijn in onze vestigingen in Roermond, Heerlen en Maasbracht, wanneer de coronamaatregelen dat weer toestaan."

Bij Stox heeft al een opvallende geschiedenis achter de rug. Toen Peter Stox met zijn tuincentra vertrok bij Intratuin (2015), zette hij ze voort als Praxis Tuin en werd hij met al zijn ervaring dé man binnen Praxis die het Tuincentrum-concept - ook die van Praxis zelf - naar een hoger plan moest tillen. Die samenwerking was geen heel lang leven beschoren. Na de spraakmakende opening van de Praxis Tuincentra (onder andere bij Praxis Amsterdam Zuid-Oost op en een stuk of vijf andere locaties) ging Stox in 2018 met zijn eigen drie tuincentra weer op eigen houtje verder. Sindsdien onder de naam 'Bij Stox'.