Gamma toont weer eens zijn online-power. De bouwmarktketen maakte het in no-time mogelijk om mengverf online te bestellen.

In vier snelle stappen kun je verf van diverse merken laten mengen in de kleur van je keuze. Voorwaarde is wel dat je de kleur kent, bijvoorbeeld via het kleurnummer op een kleurstaal, uit de kleurenwaaier of van een oud blik. Als je die invoert, de soort verf en het merk kiest, de hoeveelheid bepaalt en de winkel van je keuze aangeeft, kun je de verf binnen een paar uur afhalen in die winkel. Want de mengverf-service is vooralsnog beperkt tot click & collect.

Tijd besparen

Achter de schermen rolt er in de winkel een bestelbon uit de printer. Daarmee gaat een medewerker dan snel de gewenste verf mengen zodat de bestelling klaarstaat als de klant in de bouwmarkt arriveert. Een rechtstreekse koppeling tussen de bestelling en de mengmachine staat nog op het verlanglijstje bij Gamma. Maar op deze manier sparen ze de klant al veel wachttijd in de winkel.

"Veel moeite gekost"

Kritisch als MIX is, app'ten we met een paar online-verfaanbieders over deze Gamma-service. Benieuwd wat zij er van vonden. Want wij zagen bij hen wél thuisbezorging, en ook meer mogelijkheden om tot de gewenste kleur te komen als je het nummer of de naam van de precieze kleur niet weet. Maar ze zijn enthousiast. "Ziet er goed uit. Heeft ze in korte tijd veel moeite gekost", was het oordeel. En de online specialisten kunnen het weten :-)