De Praxis in Amersfoort is de tweede winkel die voortaan als Phygital-bouwmarkt zal draaien.

Op woensdag 30 juni opent Praxis Amersfoort aan de Amsterdamsestraatweg zijn deuren na een ingrijpende verbouwing. Tijdens deze verbouwing is de winkel totaal vernieuwd en klaargemaakt voor de toekomst. Praxis Amersfoort is – na Hoogeveen – de tweede Praxis-winkel die is ingericht volgens het ‘Phygital’ concept. In dit concept sluit de fysieke winkel beter aan op de online kanalen van Praxis, bijvoorbeeld door het gebruik van QR-codes en configuratoren. Hierdoor versterken de winkel en online elkaar en wordt een optimale klantbeleving gecreëerd.

De voordelen van offline én online

Na Praxis Hoogeveen is Praxis Amersfoort aan de Amsterdamsestraatweg de tweede winkel met het Phygital concept. Na de eerste goede resultaten in Hoogeveen is het concept verder ontwikkeld. Zo wordt er per winkel gekeken naar de optimale mix in assortiment. Dit gebeurt op basis van het verzorgingsgebied, de kracht van de lokale winkel en de ruimte in het concurrentieveld. Ook wordt er aan bepaalde assortimenten permanent meer ruimte gegeven. Daarnaast zijn in de winkel van 3.300 m² verschillende digitale tools te vinden. Zo zijn er naast de configuratoren voor badmeubels, deuren en raam deco die ook in Hoogeveen staan, configuratoren voor zagen op maat en horren te vinden in Amersfoort. Er zijn veel QR-codes aanwezig in de winkel waarmee klanten bijvoorbeeld snel het volledige assortiment kunnen bekijken of zien of een product op voorraad is. Met deze toevoegingen brengt Praxis Amersfoort de voordelen van online, zoals een uitgebreid assortiment en inspiratie, samen met de voordelen van de fysieke winkel, zoals hulp van experts en producten goed kunnen bekijken en direct meenemen. Het komende jaar zullen we het Phygital concept verder doorontwikkelen, bijsturen waar nodig en uitrollen naar meer Praxis-winkels.

“Nieuwe winkel met een vertrouwd team”

Winkelmanager Rob Lucassen is enthousiast over de grote verbouwing: “Trouwe klanten zullen de nieuwe winkel niet meer herkennen. Ten eerste is aan de buitenkant het logo in de nieuwe look & feel opgehangen. En ook binnen is er veel veranderd. Er is een nieuwe verfbalie neergezet en onder andere het aanbod badmeubels en decoratie is flink uitgebreid. Ook hebben we een grote keuze aan deuren, inclusief handige configurator waar klanten zelf hun deur kunnen samenstellen en gelijk kunnen bestellen. De winkel heeft daarnaast de beschikking over een ruimer seizoensplein, erg fijn met de zomer in aantocht! Maar niet alles is veranderd, het vertrouwde team van Praxis Amersfoort is gebleven en staat klaar om klanten van advies en hulp te voorzien. We kijken er naar uit om klanten onze mooie nieuwe winkel te laten zien!”

Meer weten over Praxis' Pygital-concept? Check het interview met Praxis-directeur Corinne Duchenne bij de heropening van Praxis in Hoogeveen.