In Drachten opent Praxis de vierde bouwmarkt in het Phygital-format.

In mei 2021 opende Praxis in Hoogeveen zijn eerste winkel volgens het Phygital concept. En met de opening van Praxis Drachten op woensdag 29 september staat de teller inmiddels op vier Phygital winkels.

Configuratoren en QR-codes

De ombouw naar het Phygital-concept vergde een grondige verbouwing en maakt dat de fysieke winkel sluit nu beter aan op de online kanalen van Praxis, bijvoorbeeld door het gebruik van configuratoren en QR-codes. Hierdoor ervaren klanten zowel de voordelen van de fysieke winkel, zoals hulp van experts en producten goed kunnen bekijken en direct meenemen, als de voordelen van online, zoals een uitgebreid assortiment en inspiratie.

“Klaar voor de toekomst”

Winkelmanager Koos de Wit en zijn team zijn blij met het resultaat: “De winkel is een stuk lichter en ruimer gemaakt. Daarnaast zijn er nieuwe assortimenten en veel show elementen om klanten te inspireren toegevoegd. Bij het ombouwen van de winkel is er onder andere gelet op de wensen vanuit de markt, het assortiment, de route in de winkel en de bereikbaarheid en beschikbaarheid van producten. Zo kunnen klanten makkelijk en snel vinden waar ze naar op zoek zijn. En kunnen ze het product toch niet in de winkel vinden, dan zijn er de QR-codes en configuratoren om de klant te helpen het product online te bestellen.” Koos is trots op het resultaat van de verbouwing en gaat met veel plezier aan de slag: ”De nieuwe winkel is klaar voor de toekomst en wij als medewerkers staan klaar om de klant te ontvangen en te helpen met hun klussen.”