In Drachten staat de vierde Praxis-winkel in het Phygital-winkelconcept. Dat schaaft Praxis voortdurend bij.

We vroegen Praxis naar doorontwikkelingen die we in de Phygital-bouwmarkt in Drachten zien ten opzichte van de eerste twee Phygital-bouwmarkten, in Hoogeveen, Amersfoort en Son en Breugel.

Qua assortiment past Praxis de Phygital-winkels aan aan lokale behoeften en aan de plaatselijke concurrentie. Hoe zien we dat terug in Drachten?

"Voor alle Praxis-winkels kijken we naar de kracht van de betreffende winkel en de categorieën waar wij als Praxis verder in willen groeien. Praxis Drachten is een combinatie van de eerste en tweede Phygital-winkel. De routing is vergelijkbaar met Hoogeveen waar je binnenkomt bij de gereedschap en hardware afdeling, en aan de linkerkant de decoratieve groepen. De grootte is vergelijkbaar met de tweede Phygital-winkel in Amersfoort, waardoor we in Praxis Drachten onze nieuwe badmeubel- en kranenopstelling hebben toegepast en een uitgebreider deco assortiment hebben toegevoegd. Daarnaast hebben we bij de ingang uiteraard ook weer onze Makers- en servicewand geplaatst."

En zien we mischien ook doorontwikkelingen in het Phygital-concept in het algemeen?

"Met de opening van deze vierde Phygital-winkel in Drachten zijn we goed aan het analyseren wat wel en wat niet loopt, en sturen we ondertussen bij in de reeds geopende Phygital-winkels en de winkels die nog worden ingericht volgens het Phygital concept."