Na drie jaar opent Praxis weer eens een Praxis-City. In de tussentijd is er echter veel gebeurd met het compact-concept.

Op woensdag 23 februari opent Praxis de 11e Praxis City aan de Nieuwe Binnenweg 190 in Rotterdam. Het is de derde in Rotterdam. En ook in deze stadswinkel kunnen buurt-klanten terecht voor basis-klusbenodigdheden en handige services. Daarmee zet Praxis weer een stapje in de richting van de eerdere ambitie richting 20 Praxis Stadswinkels.

Locatiekeuze op basis van data-model

In 2015 openden we onze eerste City-winkel (toen nog ‘Praxis om de Hoek’), een lokale bouwmarkt in de buurt met een mix van specifiek assortiment en goede service. Praxis-directeur Corine Duchenne: “Drie jaar geleden hebben we de 10e City-winkel geopend. In de tussentijd hebben we het concept geëvalueerd en doorontwikkeld. Aan de hand van klantprofielen hebben we een datamodel opgezet waarmee we kunnen bepalen of de juiste doelgroepen zich rond een bepaalde locatie bevinden. De City-winkels worden erg gewaardeerd door consumenten, vooral door bijvoorbeeld studenten of starters die in de stad wonen. Met behulp van het datamodel hopen wij in de toekomst eenvoudiger geschikte locaties in de binnenstad te vinden. We hebben dan ook zeker de ambitie om meer Cities te openen en de Makers in de binnensteden te helpen met hun klussen.”

“Optimale assortimentssamenstelling voor de klant”

Na de andere twee City-winkels in Rotterdam (Mariniersweg en Eudokiaplein) kunnen stadsbewonders van Rotterdam nu ook terecht bij de nieuwe winkel aan de Nieuwe Binnenweg. Klanten vinden hier niet alleen klusbenodigdheden maar ook diverse handige services zoals een maakplaats, verfmengmachine, gereedschap verhuur en een infopunt voor het plaatsen van online bestellingen. Districtsmanager Eric Gips is blij met de nieuwe winkel: “We hebben voor deze winkel opnieuw gekeken naar een optimale assortimentssamenstelling. Hierdoor kunnen we nog meer producten aanbieden en beter inspelen op de behoeften van onze klanten.” Ook in de buurt wordt enthousiast gereageerd op de winkel, zo is er al een bewoner uit de straat aangenomen om het winkelteam te komen versterken. Dat is goed nieuws, want het samenstellen van een team is onder de huidige omstandigheden, waarin iedereen kampt met personeeltekorten, een behoorlijke uitdaging. Gips: ”We zullen de eerste maanden ervaren collega’s lenen uit de omliggende vestigingen. Dit team vullen we graag nog aan met enthousiaste medewerkers uit de omgeving. Gelukkig hebben we voor nu een gemotiveerd team klaar staan om de 23e onze klanten te ontvangen en ze te helpen en adviseren bij het uitvoeren van hun klus.”

Meer weten over de vestigingsaantallen van de winkelketens in DHZ-retail? Check het MIX-artikel Stand van Zaken. Of bekijk de bouwmarkt-aantallen per 1-1-2021.