Ook Praxis Almelo werd omgebouwd naar het Phygital-concept. In de drukste weken van het jaar nog wel.

Onlangs opende Praxis Veghel als Phygital-bouwmarkt. En nu is Praxis Almelo alweer nummer zes op het lijstje van Praxis-winkels dat is ingericht volgens het Praxis Phygital concept. Op basis van de resultaten en lessen van de eerdere winkels blijft Praxis het concept ontwikkelen. Zo kijken ze per winkel gekeken naar de optimale mix in assortiment. Dit gebeurt aan de hand van het verzorgingsgebied, de kracht van de lokale winkel en de ruimte in het concurrentieveld. Ook wordt er aan bepaalde assortimenten permanent meer ruimte gegeven.

Tools en configuratoren

Daarnaast zijn in de winkel verschillende digitale tools beschikbaar. Zo zijn er diverse configuratoren waarmee klanten zelf een product op maat kunnen ontwerpen en bestellen. Bijvoorbeeld voor hout op maat, horren, deuren en kasten. Via de verschillende QR-codes in de winkel kunnen klanten snel het volledige assortiment bekijken of zien of een product op voorraad is. Met de toevoeging van onder andere deze tools versterken de winkel en online elkaar en wordt een optimale klantbeleving gecreëerd.

“Totaal andere winkel die op de toekomst is voorbereid”

Doordat de winkel in Almelo open bleef tijdens de verbouwing heeft Winkelmanager Danny Seinen het ombouwproces als een boeiende maar ook hectische periode ervaren. Uiteraard is hij zeer enthousiast over het eindresultaat: “De winkel is echt een totaal andere winkel geworden, die beter op de toekomst is voorbereid. Het Phygital concept maakt het mogelijk om onze klanten praktisch altijd te kunnen bedienen, als het niet in de winkel is dan wel door middel van onze online mogelijkheden. Daarnaast is de winkel een stuk overzichtelijker geworden, zo is er nog maar één hoofdpad en zijn er extra pleinen met bestseller producten toegevoegd. Onder andere de verfafdeling, vloerenafdeling, servicebalie en verhuur/bestel & haal op balie zijn flink onder handen genomen. Als laatste heeft ook de buitenkant een opknapbeurt gekregen en is het nieuwe Praxis-logo geplaatst.”