Intergamma en logistiek dienstverlener voor e-commerce Katoen Natie zetten hun langdurige samenwerking tot tenminste 2028 voort en investeren in verdere mechanisering van de orderafhandeling, als onderdeel van een breder investeringsprogramma in de supply chain. Vanaf het derde kwartaal 2023 zal 50%-60% van de webshoporders via de mechanisatie verwerkt worden.

Intergamma werkt al sinds 2013 met Katoen Natie samen voor de webshopleveringen van de drie formules (Gamma NL, Gamma B en Karwei).

Continue proces-optimalisatie

In Intergamma's woorden: "We werken samen vanuit een gezamenlijke continue ambitie naar procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering binnen de sterk veranderende omstandigheden. De volumes van Intergamma zijn afgelopen jaren exponentieel toegenomen en het is onze ambitie dat dit komende jaren fors door zal groeien. Om in de huidige markt met stijgende kosten en grote krapte op de arbeidsmarkt te komen tot een schaalbare, betrouwbare en kostenefficiëntie operatie hebben we gezamenlijk gewerkt aan een mechanisatie als onderdeel van de verlenging van deze overeenkomst."

Uitbouwen online propositie

Intergamma's CEO Joost de Beijer voegt daar aan toe: “Met deze investering maken we ons klaar voor de toekomst en bouwen we onze online propositie verder uit. Het is een volgende stap in ons supply chain investeringsprogramma, om onze klanten zo goed, snel en duurzaam mogelijk te beleveren. De Autostore mechanisatie, met een ‘goods-to-men’ oplossing, waarin de goederen naar de medewerker gaan en niet andersom, maakt het proces efficiënter en het werk bovendien veiliger en minder intensief."