"Geen genade, Verfmaat schopt alle prijzen omver." Dat is een van de quotes bij de opening van het nieuwe concept Verfmaat Apeldoorn. Zelfverklaard 'de goedkoopste verfwinkel van Nederland'.

Apeldoorn krijgt de primeur met de opening van Verfmaat op 2 november op de woonboulevard. "Met trots posioneert Verfmaat zich als 'de goedkoopste verfwinkel van Nederland'", aldus het persbericht van de KlusWijs-organisatie. "Met die positionering gaan we een revolutie teweeg brengen in de wereld van verfproducten."

Verfmaat en KW Wonen

Verfmaat is een iniatief van Hans Hortensius, eigenaar KlusWijs en KW Wonen. Hij legt aan MIX uit dat de KW Wonen in Apeldoorn – de enige stand-alone KW Wonen, want alle andere zijn shop-in-shop in een KlusWijs-bouwmarkt – afscheid nam van meubelen en woonaccessoires. "Daar konden we het niet mee winnen. En die vrijgekomen ruimte vullen we in met de nieuw verfpositie van Verfmaat. Bewust niet onder de vlag KW Wonen omdat de andere KW Wonen geen verf verkopen, dat gebeurt daar vanuit de KlusWijs-bouwmarkt."

Hele verf-markt veranderd

Zo komt een oud plan van Hortensius uit de kast voor een eigen verfformule. Dat stelde hij jaren geleden al op als alternatief voor DMG-leden (Verf en Wand en Deco Home) toen die club naar HomeMadeBy ging. "Maar die ondernemers waren destijds te zeer verknocht aan hun topmerken in verf waardoor ik geen tractie kreeg. Intussen is de hele wereld veranderd, zien we alle voormalige verf- en behangformules zich steeds verder richting woninginrichting ontwikkelen en kwamen er veel webshops en kanalen buiten doe-het-zelf op die steeds meer van 'de verfplas 'afsnoepen. In die actuele wereld ga ik het nu met een nieuwe verfformule tóch proberen."

Hortensius gaat verder: "Vanwege de prijspropositie is het logisch dat ik meer traffic en meer volume nodig heb. Ik heb dat niet doodgerekend, maar geloof erin en ga zien of het werkt." En wat als dat het een succes blijkt? "Dan kunnen we het concept uitrollen. Er zijn al KlusWijs-ondernemers die belangstelling hebben." Ligt de combinatie met de KlusWijs-bouwmarkten voor de hand dan? Want daar zou je de verf dan uit de winkels moeten halen? "Wie weet. Daar gaan we nog eens rustig over nadenken."

Drie speerpunten Verfmaat

Hortensius licht de drie speerpunten van Verfmaat toe: “Ten eerste bieden we altijd de laagste prijsgarantie. Is de verf ergens anders goedkoper? Dan passen wij direct onze prijs aan. Bovendien hebben wij drie professionele mengmachines, waardoor we alle verfmerken (onder andere Wijzonol, Sigma, Histor, Sikkens en Flexa) kunnen mengen. Het resultaat? Wij mengen meer dan 100.000 kleuren, zodat de consument en de professional altijd de kleur vinden die past. Als laatste biedt Verfmaat kennis en vakmanschap. Ondanks dat we de goedkoopste zijn, leveren we niet in op deskundigheid. Sterker nog, achter de verfbalie staan enthousiaste specialisten met jarenlange ervaring. We kunnen iedereen daardoor zeer goed adviseren. Zo helpen we zowel de doe- het-zelver als de professionele schilder.”

Andy van de Meijde bij Verfmaat

Verfmaat heeft een uitgebreid assortiment verfproducten, variërend van muurverf tot lakken en beitsen, evenals alle benodigde gereedschappen en accessoires. De winkel is te vinden op de Woonboulevard Apeldoorn, naast de al gevestigde KW Wonen. Ze delen een gezamenlijke ingang. Verfmaat gaat open op 2 november aanstaande wordt uitgebreid gevierd, inclusief speciale openingsaanbiedingen en 's avonds oud-profvoetballer, analist én Apeldoorner Andy van der Meijde als speciale gast.