De beste leerschool is de praktijk, dat weet iedere klusser. In het Noord-Brabantse dorp Vorstenbosch is bijna elke klus een professionele klus. Je struikelt er zowat over zzp’ers in de bouwsector. Opvallend veel van hen kozen voor het timmervak, onder wie Teun Geenen (24). In de serie over klussers tussen de twintig en dertig jaar is het woord aan deze vakman in de dop.

“Niet normaal hoeveel timmermannen hier wonen”, stelt Teun vast terwijl hij in zijn hoofd de balans opmaakt. In het nabijgelegen Zijtaart, dat ook zo’n 1700 inwoners telt, vind je juist veel metselaars. “Misschien steken ze elkaar aan. Op dit moment lopen zes Vorstenbosche jongens van de timmeropleiding stage bij een bouw- of timmerbedrijf in hun eigen dorp.” Zo begon hij ook. Drie jaar geleden schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel.

Groot bouwproject

Teun staat op om koffie bij te schenken als de voordeurbel klinkt. Hij loopt de keuken van zijn ouderlijk huis uit om open te doen. “Hey maat, hoe gaat ‘ie?” hoor ik vanuit de gang. Het is Sjoerd, een van Teuns vele vrienden. Sjoerd heeft onlangs een bouwkavel in het dorp toegewezen gekregen en Teun gaat de bouw samen met een collega-zzp’er leiden. Het wordt zijn tweede grote bouwproject. Graag was hij voor zichzelf gaan bouwen, maar kavels zijn in tegenstelling tot bouwvakkers schaars in Vorstenbosch. Hij maalt er niet om, de toekomst lacht hem toe. Tussen vakgenoten zit hij dicht op het vuur. Daarbij zijn het precies die mensen die hem de finesses van het vak bijbrengen.

LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL OVER TEUN GEENEN. OF CHECK DE SERIE OVER DE NIEUWE GENERATIE KLUSSERS.