verfwebwinkelfixami.jfif

Fixami (Gereedschapcentrum) nu ook in Verf

Met de overname van Verfwebwinkel.nl is verf de eerste categorie waarmee Fixami (Gereedschapcentrum.nl) zijn aanbod uitbreidt. "Verf stond met stip op één in onze groeistrategie."

Fixami (v/h HBL Online) heeft Verfwebwinkel.nl overgenomen. De overname is onderdeel van Fixami's groeistrategie om met categorie-uitbreidingen de leidende positie in de DIY-branche te vergroten. Verfwebwinkel.nl is actief in Nederland en België en zal na de overname als nieuwe business-unit binnen de Fixami-groep een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse en verdere Europese expansie. Zo luidt het persbericht.

"Verf met stip bovenaan"

Fixami-ceo John Wilson: "We kijken breed in de markt naar diverse categorieën om ons aanbod mee uit te breiden. Dan gaat het om de ontwikkelingen, hoe ver de categorie online is, van hoe ver die nog moet of kan komen, wat de potentie is en vooral hoe onze doelgroep zoekt. Dat allemaal bij elkaar, maakt dat verf met stip bovenaan dat lijstje stond." Naar welke categorieën hij nog meer kijkt of hoeveel er dat zijn, wil hij niet kwijt. "Er loopt niets concreets en we hebben geen haast, kijken ook zeker naar de juiste timing in zo'n categorie. Tegelijkertijd kijken we of we zo'n categorie makkelijk zelf kunnen optuigen of dat we dat beter kunnen doen door een acquisitie of een add-on."

Verf met advies sinds 1959

Dat laatste – een add-on – was het geval in de verfcategorie en daar viel het oog dus op Verfwebwinkel.nl. "Het resultaat van een gerichte zoekactie", zegt Wilson. Verfwebwinkel.nl is in 1959 als familiebedrijf in Roosendaal gestart als ZGV (Zuider Glas en Verfhandel). In 2010 ontwikkelde het bedrijf een webshop die sindsdien is uitgegroeid tot een van de grootste online verfwinkels in Nederland. Oprichter en directeur Kristian Naalden licht zijn keuze voor Fixami toe: "Mijn familie heeft passie voor verf, wij geloven in verf mét advies. Zo hebben wij het al ruim 60 jaar gedaan in onze winkel én de laatste jaren ook online. We zochten echter naar meer slagkracht om het e-commerce spel nog beter te kunnen spelen, dit hebben we gevonden bij Fixami. We herkennen elkaar in dezelfde aanpakkersmentaliteit en expertise binnen onze vakgebieden."

Domain Authority

Verfwebwinkel gaat door onder de eigen naam, waarbij Gereedschapcentrum en Verfwebwinkel gedeeltelijk elkaars producten zullen gaan voeren en naar elkaar zullen doorverwijzen. Wilson: "Verfwebwinkel is een sterke merknaam en een naam met een grote 'domain authority'. Hun klantenkring en ervaring vullen wij nu aan met onze full-service e-commerce-machine. Denk aan ons nieuwe magazijn en ons late besteluur voor next-day-bezorging. Dat heb je straks ineens ook allemaal in de verf-bussiness." Wilson kent de verfbranche nog niet zo goed, maar ziet de gereedschap-sector een aantal jaren voorloopt op de verfsector op gebied van e-commerce. "De gereedschap-branche was al traditioneel, maar de verfsector is nog traditioneler. En met onze kennis, ervaring en die e-commerce-machine van ons kunnen we dus grote stappen zetten." Hij benadrukt dat hij daarin graag omgaat met leveranciers zoals ze dat ook bij Gereedschapcentrum.nl doen. "Daar hebben we onlangs Makita en Festool toegevoegd aan ons aanbod en werken we – net als met ál onze leveranciers – stevig samen door elkaars roadmap te delen en te kijken hoe we elkaar kunnen versterken en samen groeien."

Relaties met grote verfmerken

Kijkend naar de verschillen tussen Verf en Gereedschap heeft hij in de gaten dat de verfmarkt gedomineerd wordt door een kleine groep grote fabrikanten. "Alle bestaande relaties blijven intact, we spreken bij de grote fabrikanten inmiddels op landelijk management-niveau en er lopen al mooie dingen om elkaar verder te versterken." Kleur en trendgevoeligheid zijn nieuwe aspecten voor Fixami, maar daar hebben ze nu de kennis en ervaring van Verfwebwinkel voor in huis. Vanuit de ervaring die Fixami heeft op e-commerce-gebied, ziet Wilson kansen in het begeleiden en adviseren van klanten bij hun productkeuze. "Veel online verfaanbieders komen vanuit een fysieke winkel, volgens mij. En in zo'n winkel krijgen klanten persoonlijk advies. Online zie ik dat nog niet zo veel gebeuren en denk ik dat wij met onze bestaande goede tools en nieuw te bouwen tools het verschil kunnen maken."

Ambitie: grootste e-commerce speler van Europa

Fixami is sinds 2007 actief binnen de online gereedschaps- en DIY-branche onder de naam Gereedschapcentrum.nl en sinds 2016 in o.a. België, Frankrijk, Spanje en Duitsland onder de naam Fixami. Inmiddels is Fixami marktleider in Nederland en België voor alle soorten gereedschap en aanverwante producten, zowel professioneel als DHZ-gerelateerd. Wilson: “Nogmaals, wij hebben de ambitie om de grootste Europese e-commerce speler te worden met een compleet productaanbod voor de doe-het-zelver en de ervaren vakman. Zo willen we zo snel mogelijk toegroeien naar een totaalomzet van € 200 mln. Met het toevoegen van Verfwebwinkel.nl breiden we ons assortiment uit met een sterke nieuwe categorie en krijgen we er bovendien een fantastisch team van gedreven specialisten bij. Wij zien bij Kristian en zijn team dezelfde passie om de klant iedere dag weer steeds een beetje beter te kunnen bedienen; uiteraard in samenwerking met fantastische leveranciers en partners.” Qua potentie zegt hij over verf: "We gaan dit er niet zomaar even 'lapperdepappie' bij doen. Nee, de eerste milestone is een verdubbeling van de omzet en daarna gaan we snel verder." Naar het tienvoudige? "Dat is zeker haalbaar."

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee