Verrassend makkelijke make-overs van badkamers en keukens. Met Grohe QuickFix kunnen consumenten zelf heel eenvoudig een kraan vervangen. Het submerk werd vorig jaar geïntroduceerd en bleek vanaf de start een succes. Voor het komend jaar breidt Grohe het aanbod verder uit met douchesystemen en thermostaten. Later volgen bouwtechnische producten die ready-to-install zijn.

Met de producten van Grohe QuickFix kun je op een eenvoudige manier een make-over van je badkamer of keuken maken. Een renovatie wordt daardoor heel verrassend en eenvoudig, omdat vanaf nu iedereen op een eenvoudige manier zelf een kraan kan vervangen. Marketing Activation Manager Jennifer Voesenek: “Met Grohe QuickFix nemen we namelijk de obstakels om zelf een kraan te installeren weg. Het concept bestaat uit duidelijke handleidingen, how-to video’s en eenvoudig gereedschap. Zo vergroten we de markt voor consumenten waarbij ze zelf eenvoudig een upgrade aan hun huis kunnen geven. Retailers bieden we hierdoor kansen voor bijverkoop.”

Grohe Start: voor badkamer en keuken

Het concept werd vorig jaar geïntroduceerd met de Grohe Start lijn. Dit assortiment omvat wastafelkranen in verschillende maten. Doe-het-zelvers vinden daarbij later in het jaar ook een model met uittrekbare uitloop: dankzij deze flexibiliteit kun je makkelijk je haar uitspoelen of de wastafel schoonmaken. Voor de keuken biedt de Grohe Start keukenlijn verschillende varianten kranen met een slank, hedendaags ontwerp. Grohe heeft ook aan duurzaamheid gedacht. Dankzij de geïntegreerde Grohe EcoJoy wordt het waterverbruik namelijk verminderd, omdat het water wordt verrijkt met lucht.

Verdere uitbreiding

Na de Grohe Start lijn zijn in het afgelopen jaar nog twee series naar een QuickFix uitvoering omgezet, te weten de Start Edge keukenkranen en Loop wastafelkranen. Ook in 2023 worden nog meer wastafel- en keukenkranen gebracht onder de naam van dit unieke concept. Voesenek: “Daarnaast brengen we volgend jaar Grohe douchesystemen en thermostaten in de Grohe QuickFix versie. Het doel is dat aan het eind van volgend jaar 94% van alle producten is omgezet naar QuickFix, waarbij we tegelijkertijd nieuwe producten gaan introduceren. Leuk om hierbij te vermelden is dat we hierbij ook accessoires aanbieden, die net zo eenvoudig te monteren zijn. De naam Screw and Glue zegt het al: deze zet je eenvoudig vast door te boren of te plakken. Uiteraard zijn deze ook herkenbaar aan de moderne Grohe QuickFix verpakking.”

Nieuw voor 2023: Ready to Install

Al deze eenvoudig te installeren producten vallen onder de noemer Surprisingly Easy en zijn vooral gericht op de doe-het-zelver. Maar Grohe kijkt verder en ziet kansen bij grotere bouwtechnische producten, zoals een wc-pack met frame. Deze Ready to Install producten worden door een consument aangeschaft, waarna een Installateur of een monteur ze installeert. “Bij deze do-it-for-me producten liggen nog kansen, ook omdat veel bouwmarkten tegenwoordig montageservices aanbieden. De verwachting is dat de producten begin 2023 op de markt verschijnen.”

Ontzorgen van retailers

Om een innovatief concept als Grohe QuickFix goed op de winkelvloer te kunnen presenteren, ontwikkelde de sanitairspecialist een compleet nieuw retailconcept. Channel Manager DIY Annelie Wirds: “Het donkerblauw gaat hierbij naar de achtergrond en wordt door het gebruik van wit veel lichter. Uiteraard past dit goed bij de frisse verpakkingen van QuickFix.” Naast een moderne uitstraling zorgt ook moderne, zuinige verlichting en heldere communicatie ervoor dat zowel een consument als een bouwmarkt geholpen wordt. “Met een uniform merkbeeld helpen we ze door hun customer journey heen. Inmiddels hebben de eerste klanten hun feedback gegeven, zij zijn heel enthousiast. De eerste retailformule is akkoord, het nieuwe retailconcept is straks in al hun vestigingen te vinden.” Voor het inpassen van de nieuwe producten en andere verpakkingen maakt Grohe het retailers zo gemakkelijk mogelijk, ook door de inzet van merchandisers. Wirds: “De artikelnummers blijven hetzelfde, waarbij nieuwe producten geleidelijk gaan instromen. Overigens zijn de meeste producten al verwisseld voor nieuwe producten, waarbij tegelijkertijd de eventuele slowmovers vervangen zijn.” 

Trainingsprogramma: klant juiste keuze laten maken

“Na twee jaar mondjesmaat trainingen te hebben gegeven door COVID-19, gaan we nu met een compleet nieuw trainingsplan doelgroepen benaderen. De doe-het-zelfbranche is daar één van”, zegt Grohe-trainer Erwin Hartmann. Samen met zijn collega Stefan Taphoorn verzorgen zij trainingen bij Grohe in Zoetermeer of op locatie. Deze trainingen zijn kosteloos en zijn zowel praktisch als theoretisch van opzet. “Die afwisseling maakt het leuk en je kunt het geleerde beter onthouden. Bij het praktische gedeelte haal je bijvoorbeeld producten uit elkaar, waardoor je meer inzicht krijgt.”

“Dankzij deze trainingen kun je een klant van goed advies voorzien en vragen beantwoorden. Daarmee help je een klant om de juiste keuze te kunnen maken. Die communicatie tussen de klant en een bouwmarktmedewerker zorgt voor vertrouwen, waarmee een potentiële klant een betalende klant wordt. Kennis is daarbij essentieel.”

“De trainingen worden aangeboden als dagtraining, maar je kunt ook kiezen voor korte trainingen van twee tot drie uur, op een moment dat het jou uitkomt. Een herhalingstraining in een compacte vorm is ook mogelijk. Deze trainingen zijn vooral geschikt voor medewerkers die nog onvoldoende kennis van sanitair of van producten hebben. Aanmelden voor trainingen? Dat kan via een inschrijfformulier op de vernieuwde pagina op de Grohe website training.grohe.nl.”

Verrassend gemakkelijk: All-inclusive pakket

In het Grohe all-inclusive pakket vinden consumenten alles in één verpakking. Alleen het plastic ontbreekt daarin, daarvoor gebruikt Grohe namelijk duurzame alternatieven.

• QuickTools

Dankzij de Grohe QuickTools is de installatie van het product verrassend eenvoudig. Deze slimme 3-in-1 tool combineert alle gebruikelijke gereedschappen die nodig zijn om de wastafelmengkraan te installeren - of te onderhouden. Grohe biedt ook supereenvoudige bevestigingssystemen, waarbij zelfs helemaal geen gereedschap nodig is.

• QuickGuides

Geen ergernis van onnodig uitgebreide handleidingen, dankzij de QuickGuides. Deze duidelijke, eenvoudige installatiehandleidingen bevatten korte, begrijpelijke teksten en veel afbeeldingen.

• QuickVideos

Kijk je liever naar how-to-video’s? Scan dan de QR-code op de QuickGuide of de vernieuwde verpakking. Stap voor stap wordt een consument door de installatie geleid.

Grohe Nederland, Zoetermeer, 088-00 30 700, www.grohe.nl, quickfix.grohe.nl