Brico-directeur Patrick Vandenbogaerde reageert op de geruchten rond Maxeda, Brico en Praxis. "Niemand deed ooit een bod, geen één."

Dese week meldde de Belgische krant De Tijd het gerucht dat Maxeda zijn bouwmakrtketens Brico en Praxis in de verkoop wilde doen. Zie het MIX-bericht hierover.

"Niets concreets te melden"

Maxeda stuuurde intern een bericht naar alle Praxis-winkels. In deze Infomail schreef de afdeling corporate communicatie onder andere:  "Aangezien Maxeda DIY Group een private onderneming is, kan het altijd zijn dat er vanuit de markt interesse is voor onze organisatie. Op dit moment is er echter niks concreets hierover te melden. Mocht dit in de toekomst wel het geval zijn dan zullen we jullie hier uiteraard over informeren."

Brico-directeur doet mond open

In de media deed Maxeda er het zwijgen toe. Alleen Brico-directeur Patrick Vandenbogaerde deed zijn mond open. In Retaildetail meldde hij dat het oud nieuws was. 

Retaildetail: Dat Brico in de etalage staat, is oud nieuws, reageert Vandenbogaerde tegenover de RetailDetail-redactie op geruchten over een naderende verkoop. "Brico-eigenaar Maxeda is zelf eigendom van investeringsfondsen (AlpInvest, Ardian, GoldenTree en KKR) en het is nu eenmaal eigen aan ‘private equity’ om na enkele jaren weer uit te stappen", aldus de topman. "Doe-het-zelfketens Brico en Praxis staan zelfs al sinds 2009 te koop, maar niemand deed ooit een bod, geen één", legt Vandenbogaerde uit.

Op Made-in.be en Linkedin schoot Vandenbogaerde zelfs uit zijn slof. Hij nam het op voor de 3.000 medewerkers van Brico die ongerust waren gemaakt door de berichtgeving die volgens de Brico-directeur 'Fake News' zou zijn. Check dat Linkedin-bericht hier.