In de Coronamaanden kon er ineens van alles bij Intergamma. En snel ook. "Je vraagt je soms af waarom dat niet eerder zo kon", vroegen mensen in Leusden zich af. Toch zal 'de amtelijkheid' straks weer terugkomen en zal CEO Harm Jan Stoter zal blij zijn als de helft van de Corona-flexibiliteit blijft.

In het licht van de onzekerheid over marktontwikelingen in de rest van 2020 en het jaar 2021 is het voor Intergamma heel belangrijk om optimaal flexibel te worden, aldus Harm Jan Stoter in een uitgebreid Intergamma-interview met MIX. “Op het hoofdkantoor en in de winkels. En op allerlei vlakken: in kosten, verplichtingen, de folder, leadtimes en inkoop.”

De Intergamma-cijfers over 2019 waren mooi, maar Intergamma-CEO Stoter weet echt niet waar hij op moet rekenen voor 2020 en 2021. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei komt net uit een achtbaan.

"Het ambtelijke komt dan weer naar boven. Dat is nu eenmaal zo en we kunnen ook niet zonder"

Blij met de helft

Wat flexibiliteit betreft, gebeurden er bij Intergamma mooie dingen in Coronatijd. “Als het spannend wordt, gaat de baas de brug op en neemt hij het roer zelf in handen”, zegt Stoter. Processen verliepen ineens veel sneller en onder druk was er van alles mogelijk. Toch houdt Stoter er rekening mee dat ‘randzaken’ straks ook weer gaan meespelen. “Zo’n situatie houd je niet voor eeuwig vol. Neem zoiets als AVG. Heel belangrijk en we zijn het ook verplicht. Op dat gebied was het echt even stil, maar het wordt straks wel weer belangrijk. Of dan heb je weer een hacker ‘zus’, of een gevaar ’zo’. Het ambtelijke komt dan weer naar boven. Dat is nu eenmaal zo en we kunnen ook niet zonder.” Hoeveel van die ‘agiliteit’ van de laatste maanden zou er dan overblijven? “Dat is een heel moeilijke vraag”, zegt Stoter. De helft? “Als we de helft kunnen houden, ben ik heel blij.”

Dit bericht is onderdeel met een uitgebreid MIX-interview met Intergamma-CEO Harm Jan Stoter: "Intergamma bereidt zich op álles voor".

 

Check ook: